No deixen celebrar l'aniversari del Casal Pere III de Balaguer a l’avinguda dels Països Catalans

"La prohibició d’espais pertany a moments històrics que ja crèiem superats"
L’alcalde de Balaguer va retirar l’autorització per fer els actes d’aniversari del Casal Pere III a l’avinguda dels Països Catalans només quatre dies abans que se celebrin. L’única alternativa de l'alcalde: el confinament a un racó amagat de Balaguer.Els actes s’han hagut de traslladar per força a la seu del Casal Pere III, amb unes pèrdues econòmiques que repercutiran en la realització dels actes culturals, lúdics i formatius que l’entitat fa al llarg de tot l’any, i per tant en l’oferta cultural de la ciutat. "El Casal Pere III en cap cas acceptarà tractes vergonyants i minoritzadors", han remarcat els membres del casal.

11/07/2009 00:01 Drets i Llibertats

 

CRÒNICA DELS ESDEVENIMENTS:

1-Des de fa cinc anys, el Casal Pere III – Ateneu de Balaguer celebra els actes d’aniversari durant el segon cap de setmana de juliol, i coincideixen doncs amb un dels dies de la Transsegre, mai amb afany de competència, sinó de complementarietat. Fins ara es celebrava sense cap problema. Enguany es preveia que el petit concert i el sopar de membres de l’entitat tingués lloc a l’avinguda Països Catalans, a cent cinquanta-metres de la Plaça de l’Alguer, on es van fer l’any passat.

2-L’Ajuntament ja va donar l’autorització per dur a terme aquests actes a l’avinguda dels Països Catalans. Els actes d'aniversari fins i tot apareixen en el web oficial de la ciutat i en els milers d’exemplars de l’agenda Tot Cultura del mateix Ajuntament distribuïts per tot Balaguer. L'any passat els membres del Casal Pere III ja van mantenir contactes amb l'organització de la Transsegre sense que hi hagués cap problema sobre el lloc de celebració de l'aniversari, i s'hi va fer al.lusió en la instància.

3-Després de tenir tots els actes a punt i tots els serveis contractats (equip de so, bastoners, barres, grups…), l’alcalde de Balaguer va decidir retirar el permís per fer l’aniversari a l’avinguda dels Països Catalans només quatre dies abans, segons sembla perquè hi havia alguns membres de l’organització de la Transsegre que no acceptaven que hi hagués altres actes a la ciutat un dels dies de la Transsegre.

4-L’única alternativa aportada oficialment per celebrar els actes d’aniversari del Casal ha estat un racó amagat de Balaguer, al darrere del Teatre Municipal, cosa rebutjada pel Casal perquè suposa una marginalització inacceptable. Els actes s’han hagut de traslladar per força a la seu del Casal Pere III, amb unes pèrdues econòmiques que repercutiran en la realització dels actes culturals, lúdics i formatius que l’entitat fa al llarg de tot l’any, i per tant en l’oferta cultural de la ciutat. El Casal Pere III en cap cas acceptarà tractes vergonyants i minoritzadors.

5-El Casal Pere III ha aportat dos alternatives a l’espai inicial, perquè els actes es poguessin dur a terme amb normalitat: la Plaça de l’Alguer i l'extrem del Passeig, al costat dels locals de l'Escola Taller. Totes dos han estat rebutjades de manera implacable. El Casal Pere III ha iniciat tots els ponts de diàleg necesaris, però sense èxit.

La prohibició d’espais pertany a moments històrics que ja crèiem superats.