L'OCB considera inacceptable la substitució del senyal de TV3 pel de TV3cat

Demana a la direcció de TV3 una rectificació i al govern de les Illes que posi d'una vegada en marxa el múltiplx que permetrà veure el Canal 33
L’Obra Cultural Balear (OCB) considera inacceptable la decisió de la direcció de la CCMA de substituir el senyal de TV3 pel de TV3cat (Canal internacional), de manera que els ciutadans de les Balears no podran veure els documentals, les pel·lícules i les sèries de producció externa que emet la cadena pública catalana. Segons l’entitat, la direcció de TV3 tracta les Illes Balears com si fossin un país estranger, tot privant les mallorquines i els mallorquins de veure uns continguts que han estat presents a les nostres illes des de 1986, any en què l’Obra Cultural Balear i l’associació Voltor varen posar en marxa els repetidors que permeteren l’arribada de la televisió pública catalana.

02/06/2009 09:29 Comunicació
Aquesta actitud, apunta l’entitat, representa una retrocés en el procés de construcció de l’espai de comunicació en català. És per això, que l’entitat exigeix a la direcció de TV3 una rectificació i la recuperació a les Balears de la seva programació habitual. L’OCB també demana al Govern Balear, a la Generalitat de Catalunya i a la direcció d’IB3 que instin la cadena pública catalana a rectificar. L’executiu insular, en concret, té l’obligació legal de promoure a les nostres illes la presència de les televisions en català, tal com diu la Llei de Normalització Lingüística.
 
L’entitat demana, a més, a la direcció de TV3 que rectifiqui la seva actitud històrica cap a l’arxipèlag. Encara és hora, tot i els més de 20 anys d’existència de TV3 a les Balears, que la corporació doni un tractament informatiu adequat a la realitat insular, més enllà dels tòpics folkloristes. L’OCB també insta les direccions d’IB3 i la CCMA a arribar a acords per a l’arribada a Balears del canal 3/24 i per garantir-hi una presència adequada de les Illes Balears. 

L’entitat considera, a més, inexplicable que el Govern de les Illes Balears no hagi posat encara en marxa el múltiplex que ha de permetre la recepció a les nostres illes de Canal 33 i d’altres emissores de televisió en català. El fet és encara més greu tenint en compte que a partir del 30 de juny es produirà l’apagada analògica a Menorca, Eivissa i Formentera i que hi deixaran de veure el segon canal de la CCMA, fet que representarà una reducció substancial del número d’hores d’emissió en català. L’OCB se demana si l’objectiu de l’actual pacte de centreesquerra és completar la tasca d’eliminació del català a la televisió iniciada per l’executiu de Jaume Matas durant la passada legislatura