Els mossos desallotgen els membres de Nova Energia que havien aturat les obres de la MAT

Ahir al matí, els Mossos d'Esquadra van desallotjar els membres de Nova Energia que havien paralitzat pacíficament les obres de la construcció de la torre 39 de la MAT a Sant Martí de Centelles (Osona). Dijous a les 11h. hi haurà una nova concentració a l'entorn de la torre i dissabte, al migdia per dinar, fer assemblea i accions.

Nova Energia reclama als constructors de la MAT si disposen de permís per arrassar el bosc o en tot cas si disposen de l'informe  d'impacte ambiental imprescindible per intervenir agressivament en la muntanya.

10/06/2009 01:30 Territori
Des de fa un any que ho demanen, ja que han presentat un munt d'al·legacions  i encara no saben "no sabem si ha estat aprovat i per tant, no sabem si aquest obres són legals. Però ningú no respon a aquesta pregunta .. i per tant, amb més raó, volem impedir la política de fets consumats"
 
Nova Energia demana “un debat públic” sobre la necessitat “real” d'aquesta línia elèctrica i de l'actual model energètic. També demana que no s'executi la seva construcció fins que s'hagin resolt les diferents sentències en les que el Tribunal Suprem s'ha de pronunciar sobre diferents aspectes d'aquest projecte energètic.
 
Actualment els operaris estan eixamplant el camí d'accés fins al punt on s'ha de construir la torre. Fa uns 10 dies es va fer la tala d'arbres. Dissabte, l'empresa que executa les obres de la línia va portaruna excavadora, segons expliquen des de Nova Energia, però la presència de membres del col•lectiu va fer que temporalment es retirés la maquinaria. Aquest dilluns es van iniciar les obres que igual que aquest dimarts van comptar amb l'oposició dels activistes que van ser desallotjats per un cordó policial. Dissabte està previst una nova trobada del col•lectiu. Aquest dimarts han sigut apartats a la força en tres ocasions fins que han decidit aturar l'acció.

En el cas de l'oposició a la construcció de la torre 38, Nova Energia destaca que la seva acció va servir per aturar la construcció durant set mesos i continuar mantenint obert el debat sobre el model energètic. En el cas de la torre que es vol construir la situació és “diferent”. A la torre 39, la superfície requereix de treballs previs com “aplanar”, fet que no passava amb l'altre torre. Olivella diu que es plantegen fer una oposició de “molts mesos” de lluita per aturar l'obra. Els responsables d'aquest grup opositor a la MAT són conscients que tard o d'hora Red Eléctrica de España (REE), que és el titular de la línia, voldrà acabar la construcció d'aquesta torre, segons informa Osona.com