Aplec musical contra el projecte Castor al Centre Cívic d'Alcanar

Demà, la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia organitza un aplec musical al Centre Cívic d'Alcanar (Montsià) contra el projecte Castor, sota el lema "Ho direm cantant!". Hi haurà activitats durant tot el dia, des de ben de matí els més xicotets tindran jocs a la plaça del Centre Cívic. A les 11:00h., actuaran els Country Sheriffes. A partir de les 20:00h. hi haurà més actuacions a càrrec de diversos grups de la terra, cantautors, jotes i música tradicional amb Saragatona i Quico el Célio entre d'altres amenitzaran la festa fins a les 00:00h on començarà l'hora dels més jóvens amb la participació de Lo nom del porc, Ankes, Contracop i Pepet i Marieta.

12/06/2009 00:37 Territori
Recordem que el projecte del dipòsit de gas, anomenat Castor, contempla la construcció d'un embassament submarí d'1,3 milions de metres cúbics de gas. La construcció es faria aprofitant l'existència, a 20 quilòmetres de la costa, d'un antic pou petrolier. Per tal que la instal·lació funcioni, també és necessari construir a terra una planta de tractament. Aquesta planta, tot i que estaria ubicada administrativament al terme municipal de Vinaròs, es troba situada a poc més d'un quilòmetre del nucli urbà d'Alcanar. Està previst que la planta entri en funcionament l'any 2010.
 
 
S'obre de nou el període d'informació pública
 
El Ministeri d'Indústria ha anunciat l'obertura d'un nou període d'informació pública del projecte Castor, d'emmagatzematge de gas natural submarí davant la costa del Delta de l'Ebre, per errors en la tramitació com l'existència de documents d'importància del projecte escrits exclusivament en anglès, fet que havia impedit a la ciutadania poder estudiar-los i al·legar. La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia grup d'Iniciativa al País Valencià van denunciar aquesta situació exigint la traducció dels documents a les llengües oficials del País valencià. Fa uns dies, el diputat d'ICV al Congrés, Joan Herrera, va fer arribar a les Corts aquesta petició amb una pregunta parlamentària.

La subdelegació del govern espanyol a Castelló ha notificat a Iniciativa del País Valencià, en una carta urgent i certificada, la traducció de 24 documents exclusivament al castellà (però no en català), que abans estaven només en anglès. I per aquest motiu, asseguren, s'obre ara un nou període d'al·legacions per 30 dies. La nova documentació es podrà consultar a les dependències d'Indústria I Energia, situades al carrer Escultor Viciano de Castelló.

Tant Iniciativa a les Corts Valencianes com al Congrés, com la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia havien vingut demanat la traducció a les llengües oficials del País Valencià la documentació exigible per considerar-la finalment rellevant en l'esmentat projecte.

'Amb aquesta moviment del Ministeri d'Indústria, s'evidencia la falta de respecte que suposava intentar donar per vàlid una exposició al públic feta només en anglès Des d'Iniciativa pensem que tot el procediment s'ha de suspendre, que no es pot castigar a tota la comarca amb un projecte com aquest, que calen buscar alternatives en les energies renovables. Amb aquest error, reconegut pel Ministeri, totes les al·legacions i queixes mostrades, adquireixen més força, i menys credibilitat el que s'ha presentat per part del Ministeri, han conclòs els ecosocialistes castellonencs.
 

Per saber-ne més:

Medi Ambient recomana que se sol·licite un informe geològic per tirar endavant el projecte Castor. Llibertat.cat 

La plataforma del Sénia editarà un butlletí per informar sobre el dipòsit de gas. Llibertat.cat

L'Ajuntament d'Alcanar reclama la declaració de 'nul·litat de ple dret' del projecte Castor. Llibertat.cat 

Marxa fúnebre contra el projecte Castor. Llibertat.cat

Catorze mil signatures contra el Projecte Castor. Llibertat.cat

Jóvens de l'Ebre en contra del Projecte Castor. Llibertat.cat 

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia valora negativament el reial decret que atorga a l'empresa Escal UGS, SL la concessió d'explotació del magatzem submarí

 
 
 

La Plataforma espera recollir 3.000 signatures contra el magatzem de gas. Diari de Tarragona 26.08.07

Creen una plataforma per evitar la construcció del major dipòsit de gas de l'Estat a Alcanar. El Punt 23.08.07 

Alcanar rebutja per unanimitat el dipòsit submarí i la planta de tractament de gas. El Punt 24.08.07