Poesia solidÓria aquest capvespre

 Donen suport a Jonatan Ivorra, noi a qui demanen vuit anys de presó i tres mil euros de pena-multa

J.M Terricabras, Mathew Tree, Isabel-Clara Simó, Cesk Freixas, Dijous Paella, Titot o Julià de Jòdar, participen avui a les set del vespre en un acte solidari a partir de les 19h la Casa Groga a Barcelona. Josep Maria Terricabras, l'escriptor Matthew Tree o el periodista David Fernández seran els encarregats de fer els parlaments; poetes com David Caño o Carles Rabassa oferiran recitals de poesia i també hi haurà actuacions musicals de diversos músics i components de formacions, com ara Cesk Freixas, Dijous Paella o Josep Romeu.

23/05/2009 13:40 Drets i Llibertats

  20 artistes, intel·lectuals i activistes  participaran en la jornada de suport al Jona.

La setmana vinent l'històric grup basc Su Ta Gar oferirà també un concert de suport al jove amenaçat de presó am les acusacions de l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri Fiscal, que volen condemnar-lo per la seva participació en una manifestació contra l'especulació urbanística a Ciutat Vella

Les iniciatives per l’absolució de Jonathan Ivorra no s’aturen. El Grup de Suport a en Jona ha organitzat un gran acte cultural que tindrà lloc el proper 23 de maig a  la Casa Groga – Espai Jove de l’Eixample. A partir de les 19 hores la solidaritat i la denúncia prendran forma de música, poesia, parlaments i col·laboracions d’arreu del territori, amb la participació de reconegudes personalitats i activistes de la música i la poesia catalanes.

Són moltes les persones que han volgut aportar el seu granet de sorra per fer que aquesta jornada solidària sigui un clam contra la repressió i per l’absolució del veí de la Sagrada Família. Poetes com en Carles Rabassa o en David Caño ens oferiran recitals de poesia; diversos músics o components de formacions faran actuacions acústiques, com ara Cesk Freixas, Dijous Paella, Josep Romeu o Estel Roig; tampoc faltarà el teatre social amb Rebel’art; en els parlaments hi participaran a banda d’un membre del Grup de Suport, el periodista David Fernández, el filòsof Josep Maria Terricabras i el escriptor i popular tertulià Matthew Tree.

També hi seran presents de forma virtual altres personalitats que han volgut mostrar la seva solidaritat: represaliats polítics (com en Franki, ex presos polítics com  Juanra o Núria Cadenes...), cantants (Xavi Sarrià d’Obrint Pas, Titot, AtVersaris), periodistes, sindicalistes, historiadors...

 El ‘cas Jona’ es remunta, recordem, a l'octubre del 2006 quan els Mossos d'Esquadra detenen, dies després d'haver participat en una manifestació per rebutjar el desallotjament del Forat de la Vergonya, a en Jonatan Ivorra, veí de la Sagrada Família i membre de l'Assemblea de Joves de l'Eixample Nord molt lligat al teixit associatiu de la Sagrada Família. A dia d'avui i a l'espera de judici, el Ministeri fiscal pretén condemnar a en Jona a 8 anys de presó i tres mil euros de pena-multa sota les acusacions de manifestació il·lícita, atemptat i desordres públics.

Aquest acte de suport no serà l’únic del mes de maig. La setmana següent (dissabte 30 de maig) es realitzarà un concert antirepressiu amb el grup basc Su Ta Gar de gira per conmemorar els seus vint anys al damunt dels escenaris, i el Nota, que ens portara el millor hip-hop en català. La cita serà al Prat de Llobregat a partir de les 22 h.

Des de l’Assemblea de Joves de l’Eixample Nord fem una crida a la difusió i participació en tots aquests actes. Conscients de que el cas repressiu d’en Jona busca desgastar i frenar al jovent organitzat del barri reafirmem que, dos anys i mig després de la seva detenció, la repressió no ens aturarà!

Quan l'especulació és un fet, manifestar-se és un dret! Absolució Jona