Consternació per la mort de Mavi Dolç

Mavi Dolç va morir ahir d'una malaltia sobtada a l'edat de 47 anys i demà es farà l'acte de comiat a les 11.30h al tanatori de Sant Gervasi.

02/05/2009 18:14 Comunicació

De les mostres de condol per la mort de Mavi Dolç, remarquem la del Grup de Periodistes Ramon Barnils, (GPRB) ja que va ser membre des del seus inicis i molts dels socis la van conèixer a les aules de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) parlant de llengua, iindestriablement del país, dels Països Catalans.

Segons el GPRB, tenia clar que els futurs periodistes havien de dominar la llengua i estar molt atents per no deixar-se endur pels clixés i les rutines.
També recorda que va ser responsable d'enviar moltes promocions d'estudiants de periodisme principatins i illencs a descobrir el País Valencià via Premis Octubre, així com el contactes amb membres del grup més enllà de la facultat, "i sovint ens trobàvem en les múltiples convocatòries per defensar el país i la llengua. Ella sempre hi era".
La Mavi va ser membre del Grup Barnils des del seus inicis i sempre va tenir un sí per a les activitats quees feien com el darrer acte que es va fer amb ella fa tot just tres mesos per a parlar de llengua i mitjans de comunicació
El GPRB remarca que "el seu apassionament, el seu vitalisme, la seva militància eren encomanadisses i malgrat les dificultats sempre encarava la vida d'una manera positiva, sense lamentacions".
La Mavi va impulsar Espai País Valencià, entitat que aplega els valencians que viuen al Principat i havia representat moltes voltes Acció Cultural del País Valencià i sempre havia intentat impulsar intercanvis entre València i Barcelona. També va estar present en nombroses iniciatives que s'han generat en defensa del país.

 
Com a investigadora, va formar part de dos equips d'investigaciódel grup Llengua i Media de la UAB que analitzaven la qualitat lingüística dels diversos espais i gèneres televisius de Televisió de Catalunya. El 2001 va fundar, amb el professor Xavier Giró, el grup d'investigació Observatori sobre la Cobertura dels Conflictes, vinculat al Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB. Va publicar nombrosos articles i ponències tant en revistes científiques com en publicacions diverses sobre l'anàlisi del discurs en els mitjans de comunicació.
Per saber-ne més:
Aquest vídeo de VilaWeb TV, Dolç defensava, fa tres anys, que TV3 es pogués veure al País Valencià. 
Et trobarem a falta. GPRB
"I encara la Mavi" Vicent Partal