Comunicat oficial - Federació de Dimonis i Diables del PV agraeix el suport de la Campanya 300 Anys

Fa 302 anys començaren les prohibicions de l’ús de la pirotècnia a la gent del nostre País

 La Federació de Dimonis i Diables del País Valencià ha agrait el suport de la Campanya 300 anys d’Ocupació 300 anys de Resistència, el proper dissabte 25 d’Abril  a les 18h, a la PLAÇA DE SANT AGUSTÍ hi haurà una vistosa MOSTRA DE CULTURA POPULAR amb la participació de dimonis i diables provinents de diferents indrets de la nostra geografia. * Llig el comunicat íntegre ampliant la notícia.

17/04/2009 10:54 Cultura

 Fa 302 anys començaren les prohibicions de l'ús de la pirotècnia a la 
    
Qualsevol acte popular o familiar està amanit amb una traca; tots els pobles a les seues festes tenen elements festius de foc ja siguen passejades, baixades, cordaes, coetonades, correfocs,…

La passió i deler per la pólvora que tenim els valencians, és un valor identitari que uneix tots els valenciansindependentment de la seua posició ideològica. Per això és important mantindre aquest tret que serveix per unir i recuperar la nostra autoestima com a poble.

Reconeixem la tasca de tots aquells que assumeixen i defensen les nostres formes d’expressió festiva mantenint el sentiment i la voluntat de continuar sent valencians.

Agraïm el treball i la defensa que els col·lectius que formen part de la campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència, estan realitzant per a que la nostra flama de la festa continue endavant.

València a 14 d’abril de 2009

Per saber-ne més:

Federació de Dimonis i Diables del País Valencià -web oficial

FOTOS - Francisco Teodoro [Colla simatera de Dimonis "Fem Fredat"]

Manifestació i Mostra de Cultura Popular el 25 d'Abril a València -Llibertat.cat