"Lluita" dedica un dossier a la 12a Trobada de Formació i Organització que promou el PSAN

El número 266 de la publicació Lluita dedica el seu dossier a la Trobada de Formació i Organització del PSAN, que enguany ha arribat a la 12a edició. Els articles corresponen a les ponències de Francisco Ferrer, del Seminari d'Economia Crítica Taifa "Què ha passat? La crisi del capitalisme financer", d'Edu Lucas (FTC-IAC), de Gonzal Bravo (COS) i de Pau Caparrós "Catalunya: centre o perifèria?, a més d'una col·lecció de fotografies d'Albert Salamé sobre l'augment de mobilitzacions obreres i populars a Barcelona en els darrers mesos.

05/04/2009 20:01 Comunicació

En aquest número, Jesús Bolinxes presenta el llibre 40 anys del PSAN i de l'independentisme catal� contemporani, Vicent Partal analitza la fractura de la intel·lectualitat catalana al voltant del conflicte entre Israel i Palestina, i Josep A. Vilalta desgrana les perspectives obertes per a les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) arran de l'assemblea nacional celebrada el passat mes de gener a Mataró.

El debat es dedica al projecte de llei de referèndums del Principat, amb articles de Carles Perdiguero i de Gerard Fernéndez.

També trobem una entrevista amb Sergi Blázquez, vicepresident de la Plataforma ProSeleccions Catalanes, que parla dels avenços assolits en els darrers anys quant al reconeixement internacional de l'esport català, quan ja són setze les disciplines on Catalunya competeix oficialment.

Sumari:

3_Editorial

4_Els dies. Novembre i desembre del 2008

6_40 anys del PSAN i de l’independentisme: el catàleg
_Jesús Bolinxes, membre del Comitè Executiu del PSAN

7_Israel, Palestina i el trencament intern
_Vicent Partal, director del diari digital Vilaweb

8_L’alternativa necessària i les lluites prescindibles
_Josep A. Vilalta, membre del Secretariat Nacional de la CUP i regidor a Torà

10_Dossier. XII Trobada del PSAN: l’estafa del capitalisme
_Què ha passat? La crisi del capitalisme financer. _Francesc Ferrer, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa
_Catalunya: centre o perifèria? _Pau Caparrós, sociòleg
_La crisi i la situació de la indústria tradicional dels Països Catalans. _Gonçal Bravo, coordinador general de la Coordinadora Obrera Sindical (COS)
_Crisi? De què, de qui i per a qui? _Edu Lucas, membre de la Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya-Intersindical Alternativa de Catalunya (FTC-AIC)
_Crònica gràfica d’una crisi. _Albert Salamé, fotoperiodista

18_Debat. La llei de referèndums del Principat
_Llei de consultes. Amb permís de qui? _Carles Perdiguero, advocat del Col•lectiu Fontanella
_Democràcia, dret de decidir i llei de consultes populars via referèndum. _Gerard Fernàndez, membre de la Junta de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD)

20 _«La nostra nació són els Països Catalans»
Entrevista a Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma ProSeleccions Catalanes
_Dídac López

23_Tot d’àmbit nacional. Llibres. De per riure