"Concert de l'Estelada", 10 hores de música reivindicativa a Vilanova de Bellpuig

El grup basc Betagarri encapçala en cartell de l’anomenat ‘Concert de l’Estelada’ d’aquest dissabte.També actuaran Carles Belda i el Conjunt del Badabadoc i Strombers. Els cantautors Cesk Freixas, la lleidatana Meritxell Gené i Lo noi del Cirerer obriran al vespre.
La jornada reivindicativa s'enmarca dins dels actes que des de fa sis anys, organitza el jovent de Vilanova de Bellpuig. Des del Pla d'Urgell afirmen que l'objectiu es organitzar concerts per poder oferir al jovent una nova plataforma de diversió i reivindicació.
  

14/04/2009 23:10 Cultura

Sis anys després del primer concert de l’Estelada, Vilanova de Bellpuig continua el seu camí per promocionar la música més reivindicativa de casa nostra. I en aquesta ocasió ho fa amb ganes de donar un impuls a la música dels cantautors del país,símbol més fidel de la lluita i la defensa de la nostra llengua i cultura.

A les vuit del vespre doncs, començarà el recital d’aquestes joves promeses de la música. Lo noi del Cirerer, Meritxell Gené i Cesk Freixas ompliran de sentiments, llui-ta i poesia la primera part d’un concert que espera superar el miler d’assistents.

Betagarri2008Vilanova A partir de les dotze de la nit, Carles Belda i el conjunt del Badabadoc encetaran la segona part del concert amb ganes de fer ballar el públic. El plat fort de la jornada vindrà de la mà del grup basc Betagarri, que repeteix com a cap de cartell en aquest concert després que l’any passat aconseguís fer vibrar el pavelló de Vilanova de Bellpuig amb la seva música eclèctica. I per acabar, el grup Strombers, gairebé un habitual en aquesta cita i una de les ban-des més populars d’aquests moments a Catalunya, tancarà la nit amb la seva músicafresca i festera.

No és fàcil per un poble de les dimensions de Vilanova de Bellpuig poder organitzar un concert d’aquestes característiques, que a la vegada és molt difícil de trobar.L’esforç de la gent jove del poble, amb el suport de l’Ajuntament ha permès que durant els darrers cinc anys, s’hagi assolit amb èxit la fita, superant el miler d’assistentsque gaudien plenament de l’espectacle que se’ls presentava. Per això, aquest jacomença a ser un dels concerts de referència per aquestes dates, i compta tan ambel públic fidel de les comarques i pobles veïns com amb incondicionals d’arreu dels Països Catalans. Aquesta és de fet, la força que ha permès que any rere any s’hagivolgut millorar la proposta i que aquest 2009 siguin sis els artistes que pujaran al’escenari de Vilanova i que per exemple, se serveixin entrepans degut a la llargada del concert. I és que la voluntat de l’organització és aconseguir que el públic s’ho passi bé, a un preu assequible i amb un ambient immillorable. 

Sis anys de concerts

En una comarca on, anys enrere, costava trobar activitats pel jovent, Vilanova de Bellpuig va començar a organitzar aquest concert per poder oferir al jovent una novaplataforma de diversió i reivindicació. El primer any (2004), amb Obrint Pas, que pre-sentaven el disc ‘La flama’, Brams, que anunciava la seva retirada, i el grup local Ball de Raska de teloners, va ser tot un èxit de públic i per això s’ha pogut repetir ambdiferents cartells:


2005- Ball de Raska, Obrint Pas i La Carrau
2006- Dijous Paella, Lax’n’busto i La Carrau
2007- Rauxa, La Carrau i Strombers
2008- Dept, Betagarri i Strombers