Tomàs Sayes fa un salt perillós en la seva vaga de fam i deixa d’ingerir glucosa

 Demà farà 29 dies que el Tomàs Sayes va iniciar la vaga de fam de manera indefinida reclamant que les institucions iniciïn un procés de diàleg sobre la imposició del Pla Bolonya. De moment, l’estat del Tomàs comença a agreujar-se. Tal i com ha informat L'Accent, segons l’informe del metge que li fa el seguiment de la vaga, Josep Maria Sans, les conseqüències poden ser irreparables si continua molt més temps sense ingerir aliments. L'advertiment de l'especialista mèdic va ser realitzat el darrer 19 de març durant la roda de premsa realitzada a la plaça Universitat, poc abans d'iniciar-se la manifestació contra la LEC. Cinc dies després d'aquestes consideracions sobre el perill que corre, el Tomàs ha declarat que  “Estic totalment disposat a radicalitzar la vaga de fam si el context ho requereix i, tot i que em trobo notablement dèbil i recentment tinc bastants mals de caps i marejos, psicològicament encara estic fort i amb les idees clares”.

23/03/2009 19:51 Educació

Segons el metge que realitza el seguiment, el Tomàs ha començat a consumir matèria visceral del seu organisme. El metge ha comentat que fins ara s’ha mantingut estable perquè consumia glucosa i begudes isotòniques que mantenien els òrgans com el cervell o el fetge actius, però ara, sense ingerir sucre de manera artificial, tota la glucosa que falti es prendrà del propi cos.  

Sayes, però, està convençut dels motius pels quals fa aquesta vaga de fam i ha declart que estaria disposat a arribar fins a les últimes conseqüències. El vaguista de fam explica: Estic totalment disposat a radicalitzar la vaga de fam si el context ho requereix i, tot i que em trobo notablement dèbil i recentment tinc bastants mals de caps i marejos, psicològicament encara estic fort i amb les idees clares.

El Tomàs també ha denunciat el fet que calgui que un estudiant faci una vaga de fam per reclamar que les institucions (les universitàries i les institucionals responsables del Govern) es disposin a iniciar un procés de debat amb la comunitat universitària.

 D'altra banda, el Tomàs avui comenta al seu bloc els atacs i missatges intoxicadors que rep, amb intenció de desprestigiar-lo i desmoralitzar-lo. Podem atribuir amb facilitat l'autoria d'aquests múltiples missatges insultants als partits favorables a la privatització del Pla Bolonya, entre els quals també ERC i IC-V, dels quals alguns dels seus militants s'estarien encarregant d'aquesta feina bruta. Així i tot, en Tomàs ha tret ferro a aquestes actuacions insultants, explicant que plegat, però, reconforta ja que, quan els contraris es posen nerviosos i es llencen amb una ofensiva tan curiosa, demostra que la feina s’està fent bé. A més, es donen casos de mateixes persones escrivint sota pseudònims diferents per semblar que més gent està escrivint. Si he de ser sincer, em fa una mica de pena que algú arribi fins a l’extrem de fer aquestes coses, fruit, segurament, de la inseguretat en allò que es pensa i es creu, volent convèncer, no per raó, sinó pel nombre de persones que diu la mateixa idea. Estic content, doncs, que s’estigui fent bona feina i que, a més, ningú perdi el temps contestant aquest tipus de comentaris i dediqui el temps per coses més profitoses.

Per saber-ne més:

Entrevista a en Tomàs Sayes, estudiant membre en funcions del Consell de Govern de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), en vaga de fam per la universitat pública des del 23 de febrer.

El Tomàs ja porta 15 dies en vaga de fam Llibertat.cat

El SEPC denunciarà el Rector de la UB per haver obert les portes al capital privat. Llibertat.cat

El no a Bolonya a la UB supera el 93% dels vots amb una participació superior al 20%. Llibertat.cat

La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior- Llibertat.cat

La Universitat de Girona es posiciona per congelar el Procés de Bolonya- Llibertat.cat

El SEPC inicia una campanya en defensa de la Universitat Pública- Llibertat.cat

Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC

“Si tenen clar que som una minoria, per què es neguen a fer un referèndum?”  - Entrevista a l'Accent a Arnau Mallol (SEPC)

Els estudiants han impedit la inaguració al Campus de la UPF del 22@- Llibertat.cat

El SEPC demana la dimissió del rector després de desallotjar campus Comunicació-Poblenou de la UPF. Llibertat.cat 

Detinguts dos dels estudiants que realitzaven una acció anti-Bolonya - Alerta Solidària

Els estudiants reprenen les mobilitzacions contra Bolonya pel desacord amb el departament - Vilaweb

El SEPC presenta alternatives a la idea d'una Taula Nacional per la Universitat Pública - Llibertat.cat