La Valldigna reivindica la cultura del foc en la seua diada

 La Colla de Dimonis valldignenca "Fem Fredat" i els CORRELLOPS de Vilallonga envaeixen de foc i  música La Font Gran. IMATGES DEL CORREFOC

La XIV MARXA DE TORXES, combrega al Portal Nou del Monestir de La Valldigna les columnes de gent vingudes des de Barx, Benifairó, Tavernes i el mateix Simat.

LLIBERTAT.CAT, us facilita el MANIFEST PER LA CULTURA DEL FOC I L'AIGUA

14/03/2009 12:17 Cultura

 

Ahir al capvespre i previ a l'entrega dels Premis Valldigna, la Muixeranga de la Safor - Cor Quinze de Març  sota la cúpula del cenobi en un espectacle únic que transpuava patriotisme. Des del projecte en xarxa VALLDIGNA SOM I SEREM, se'n fa un seguiment especial de les activitats culturals i les reaccions polítiques al voltant de la diada.

 Com tots els anys ix la flama de cadascun dels pobles de la Valldigna, una torxa gran de cada poble acompanyada per les torxes que l'acompanyen. Enguany es una data molt senyalada ja que feia temps que no coincidia en la data real: el 14 de març...


• Organitza:
Agrupament Escolta Valldigna, Associació de Veïns La Valldigna (Tavernes), Ames de casa Tyrius, Centre excursionista (Tavernes) , Bloc de Progrés Jaume I, Associació Cívica Nacionalistes de la Valldigna, Iuvenes Interparroquial Tavernes, CEIC Alfons el vell.

• Col·laboren
Creu Roja (Tavernes) , Protecció Civil

• Patrocina
Mancomunitat de la Valldigna  


 

* La convocatòria benifaronera te l'eixida des del PI REDÓ de Benifairó entrant a Simat pel Cami de La Font Tarda,  la gent de Barx fa la seua entrada pel carrer Convent i els simaters estan convocats a La Font Menor de Simat.
* L'hora d'eixida de Tavernes es a les sis de la vesprada des de l'església  de Sant Pere, i ens trobarem tots a les portes del Monestir a les vuit de la vesprada.


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: Muixeranga de la Safor - Cor Quinze de Març