Es presenten les primeres festes populars de Palma

 
Avui dimecres al migdia, s'ha realitzat una roda de premsa per presentar les que seran les primeres festes populars de Palma. Enguany, en el marc de les festes patronals de Palma, al voltant del dia de Sant Sebastià, la recentment creada Coordinadora de Festes Populars ha coordinat i organitzat una setmana amb activitats de tot tipus.


07/01/2009 18:47 Cultura
Logocfp Logocfp

La Coordinadora de Festes Populars (CFP) és un col·lectiu que es va crear tot just fa un parell de mesos. La seva intenció és la d'organitzar i coordinar les que seran les primeres festes populars de Sant Sebastià, el patró de Palma. Com diuen al seu manifest de presentació, “la motivació que els empeny a organitzar aquestes festes és la de recuperar el sentit tradicional i autèntic de les festes populars”, això és, “que la festa torni a tenir el valor crític i participatiu que ha perdut a Palma, però que encara es conserva a molts de pobles de l'illa.” Les fetes d'enguany duen com a lema “a ritme de revolta!” precisament per això, pel esperit crític i reivindicatiu que hi tenen explícit.


Els seus principis són, si fa no fa, els mateixos que segueixen gran quantitat de col·lectius o plataformes que organitzen festes alternatives arreu dels Països Catalans: autogestió, esperit crític i reivindicatiu, etc.


Enguany, el calendari consta d'una setmana d'activitats que anirien des del dilluns 12 de gener fins al dilluns 19. El resum d'activitats seria el següent:

 

CALENDARI D'ACTIVITATS

 

DILLUNS 12 a les 19 h. a la Font de les Rambles. Cercavila i pregó, inauguració de les festes.

DIMARTS 13 a les 20 h. al Bar Es Pinzell. Presentació del llibre "La Dragonera pels dragons" a càrrec de Pere Josep García i Albert Herranz

DIMECRES 14 a les 20 h. a la Casa Catalana. Xerrada: "Cuba: 50 anys de revolució, i més..."

DIJOUS 15 a les 18 h. a la Plaça dels Patins. Diada Jove. Falla, jocs de dards, pintada d`un mural, taller de ball de bot, música, jam session i torrada.

DIVENDRES 16 a les 20 h. a la Plaça de la Reina. Reclaim the streets. Festa itinerant pels carrers de Ciutat

DISSABTE 17 a les 17 h. a la Plaça dels Patins. Diada de Cultura Popular Taller de ball de bot, Glosadors, menja, concert i altres activitats.

DIUMENGE 18 a les 11 h. a la Plaça dels Patins. Diada Popular Torneig de futbet, concurs de paelles, tallers, jocs per nins, activitats escoltes, mercat de llibres, cantauros, etc.

DILLUNS 19 a les 21 h. a la Plaça dels Patins. Revetlla de Sant Sebastià. Sopar i música.

 

Els col·lectius que hi participen són: Casal d'Amistat Mallorca Cuba, Joves de Mallorca per la Llengua, Joves del GOB, Maulets, Cultura Obrera, Grup d'escoltes Eladi Homs i Reina Constança, 16H i Associació de Veïns del Puig de Sant Pere. Com a col·laboradors hi ha el bar Es Pinzell i la Casa Catalana. 

Més informació: al blog de la Coordinadora de les Festes Populars

 

cartellfestespopularsainternet