"L“ensenyament pśblic catalą en peu de guerra" a l'ACCENT

El número 142 de L'ACCENT centra la portada  i l'editorial amb la problemàtica de l'ensenyament públic arreu del país. "Al País Valencià, les crítiques es dirigien a la decisió del conseller Font de Mora d´obligar a impartir l´assignatura d´Educació per la Ciutadania en anglès. Al Principat de Catalunya, qui ha estat blanc de les crítiques és el seu homòleg, Ernest Maragall, perquè ha passat a tràmit parlamentari una proposta de nova Llei de l´educació. Sindicats de mestres i estudiants estan en peu de guerra".  A més a més, les mobilitzacions contra l´aplicació del Pla Bolonya a les universitats.

20/11/2008 11:29 Comunicació

En aquest número també podem trobar els següents articles:

 

"El capital mostrarà la seua cara més perversa"
El sociòleg i professor de la Universitat Jaume I Andrés Piqueras és una de les veus que darrerament han alertat del perill que l´actual crisi del capitalisme condueixi a un capitalisme "pitjor que l´actual". Segons el professor, això significa que el capital buscarà tancar els espais democràtics per continuar acumulant benefici. La clau per evitar-ho, assegura, rau en la possibilitat de defensar projectes alternatius des de l´esquerra.

Diada a la Catalunya Nord

Rebuig popular a la cimera del G-20 i a les 65 hores
Coincidint amb la trobada dels mandataris del G-20 a Washington, milers de persones ocupaven el carrer als Països Catalans per denunciar que l´anunciada "refundació del capitalisme" és una farsa, i que cap de les mesures sorgides de la trobada servirà per aturar els expedients de regulació de l´ocupació que es van anunciant de manera ininterrompuda. L´ACCENT donem notícies dels darrers anuncis de tancaments d´empreses o acomiadaments de treballadors i treballadores, tant en les àrees metropolitanes com en comarques més apartades del país. Sumats afecten de manera directa 15.000 treballadors.

S'estén la taca de la corrupció a les Illes
Ja en són cinc els parlamentaris implicats en casos de corrupció a les Illes. Pràcticament tot l'arc parlamentari n'està esquitxat: Catalina Soler, Jaume Font i Josep Joan Cardona, per part del Partit Ppopular (PP), Tomeu Vicens d'Unió Mallorquina (UM), i, l´últim, Xisco Tarrés, dels Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB). Els casos són variats però sobretot estanrelacionats amb l'urbanisme.

Conferència mundial de Via Campesina
La capital de Moçambic ha acollit la cinquena Conferència mundial de Via Campesina. És la primera ocasió que se celebra a l´Àfrica. Els assitents, arribats de tot el món, han debatut les maneres d'enfortir l'organització en implantació i en mitjans, però, sobretot han definit ideològicament el moviment en la direcció de l'anticapitalisme.

Nou documental sobre Joan Fuster
Aquest novembre s'ha presentat a diferents ciutats dels Països Catalans el nou documental sobre Joan Fuster, que porta per títol Ser Joan Fuster. Quinze anys després de la seua mort, l'intel·lectual valencià continua ben viu als debats polítics, historiogràfics i sociològics valencians.


ARTICLES D'OPINIÓ:

EDITORIAL: L'ensenyament s'enfronta al neoliberalisme
Joan Sebastià Colomer: El capitalisme i les 65 hores
Aquil·les Rubio: EpC
Sergi Saladió Gil: Per un sistema energètic eficient: la generació distribuïda
Llorenç Buades: Que pac qui deu!
Laia Atlarriba: Tanca l´únic diari en gaèlic