Mobilització en contra de les jonegades d'Algemesí

La Plataforma Iniciativa Animalista promou l'enviament de signatures al consistori  
L'Ajuntament d'Algemesí (Ribera Alta) debatrà en el seu Ple gràcies a una moció presentada per Esquerra Unida i ERPV, la supressió de les jonegades d'Algemesí, una festa en la que es toreja i es mata a jonecs (bous de curta edat) entre gent aficionada. Com que no son professionals i no saben ni torejar ni matar, fan patir als animals més encara que en una correguda de bous, el torturen de moltes formes fins que cau mort. 

30/07/2008 08:22 Territori
A més, en la festa participen xiquets i xiquetes que deprenen la violència com a mitjà de relació i socialització.  Patrocina i finança l'Ajuntament d'Algemesí.
 
 
Carta adreçada a l'Ajuntament d'Algemesí 
 
 SENYORS I SENYORES DE L'AJUNTAMENT D'ALGEMESÍ: 

 
He rebut notícies que pròximament es va a celebrar un ple en què es debatrà la supressió de les cruels jonegades que vénen celebrant-se en les festes del seu poble. 
 
Sé que estan conscients que cada dia som més les persones que denunciem i rebutgem qualsevol tipus de tortura cap als animals. No estem en contra de cap festa on els ciutadans i ciutadanes es divertisquen sanament, hi ha múltiples activitats lúdiques on persones de qualsevol edat, poden gaudir amb la seua família i amics en què tots poden eixir beneficiats, recordant eixos dies amb grat, fent del seu poble un lloc ideal on fer turisme i gaudir amb la idiosincràsia de les seues gents. 
 
Com vostès reconeixen, cal adaptar-se als temps en què vivim i no arrossegar tradicions de temps passats, igual que hem evolucionat en el nostre model de societat, en el comportament cívic i en els drets de tots els ciutadans i ciutadanes.
 
Els demane prenguen en compte el sentiment de la immensa majoria de les persones del País Valencià i de fora . Ens resulta molt desagradable que alguns pobles del nostre territori siguen coneguts per la crueltat cap als animals en les seues festes populars, en compte de rebre l'elogi i la fama com a ciutats i pobles desenvolupats, exemples de civisme i evolució cultural. 
 
Reben un cordial salutació 
 
NOM I COGNOMS:

POBLACIO
 
DNI