Desconnecta de Tele 5 i els seus anunciants

El manifiesto (Manifiesto en Defensa del Castellano) presentat i impulsat pel diari El Mundo i diversos personatges destacats pels seus atacs al català, que ara compta també amb el suport explícit de la cadena televisiva Tele 5, no és, sinó, una nova mostra més del caràcter agressiu i essencialista del nacionalisme espanyol.

Cal ser conscients que els seus impulsors fan la feina bruta del projecte suposadament modernitzador encapçalat pel PSOE, el caràcter veritable del qual hem pogut comprovar el darrer cap de setmana. El vandalisme, el xovinisme i la xenofòbia dels seguidors de la selecció espanyola de futbol és un avís de què pot passar si aquest projecte acaba triomfant al nostre país.

04/07/2008 01:13 El Davantal

No paga la pena ni tan sols perdre el temps argumentant contra un text el rerafons ideològic del qual és el darwinisme social (la supremacia d'unes persones sobre les altres, per raons socials, culturals, ètniques, en aquest cas la supremacia de la llengua espanyola sobre la catalana, la basca o la gallega).

Ans al contrari, aquest manifest ens hauria d'obrir els ulls definitivament per veure la necessitat urgent de desconnectar per sempre amb la moderna tenebror que és Espanya. Cal que ens deixem de pedagogies i regenacionismes inútils amb els qui només pretenen perpetuar la dominació espanyola d'una manera o altra. Cal, doncs, que deixem de discutir amb aquells que només tenen la força de les armes com a argument, tal i com han exposat reiteradament.

Per contra, les catalanes i els catalans hem de començar a actuar. Una bona manera seria DESCONNECTAR de Tele 5 i deixar de comprar els productes que s'hi anuncien preferentment.

Des de Llibertat.cat proposem d'enviar cartes tant a Tele 5 com als seus anunciants per anunciar-los que deixarem de consumir els seus productes.

 

 

 


 

 

 MODELS DE NOTA PER ENVIAR MISSATGES A TELE 5 I ALS SEUS ANUNCIANTS

Sr./Sra. Director/a de Tele 5

 

Davant el suport del seu canal televisiu al Manifiesto en Defensa del Castellano, un text que té com a rerefons ideològic el darwinisme social (la supremacia d'unes persones sobre les altres, per raons socials, culturals, ètniques, en aquest cas la supremacia de la llengua espanyola sobre la catalana, la basca o la gallega), els comunico que he decidit deixar de visionar el seu canal televisiu a partir d'avui.

 

Desconnecto de Tele 5 pels seus atacs contra la meva llengua i la dels meus conciutadans.

Adéu, Espanya

 

Envieu-la a Tele 5: telecinco@telecinco.es

 

 

 


 

 

 

Sr./Sra. Director/a de..................

 

Davant el fet vergonyós que la seva empresa., ..................... , s'anunciï al canal televisiu Tele 5, que ha impulsat un Manifiesto que ataca llengua catalana i que té com a rerafons ideològic el darwinisme social (la supremacia d'unes persones sobre les altres, per raons socials, culturals, ètniques, en aquest cas la supremacia de la llengua espanyola sobre la catalana, la basca o la gallega), els comunico que he arribat a la determinació de deixar de consumir els seus productes.

Tanmateix, espero i desitjo que la seva empresa. rectifiqui, és a dir, espero que rescindeixin les relacions publicitàries amb Tele 5. Potser d'aquesta manera aquest canal abandonarà la seva política temerària i aventurista contra les llengües minoritzades i les persones que les parlen.

Atentament,

 

 


 

Algunes marques comercials que s’anuncien a Tele 5

Loreal (cosmètics)
Braun (electrodomèstics)
L’Homme (perfums)
Grupo Dhul (alimentari)
Lacoste (vestits)
Vodafone (telefonia)
Orange (telefonia)
Movistar (telefonia)
Mafre (assegurances)
Garnier (cosmètics)
El Corte Inglés
Nivea (cosmètics)
DNAge (cosmètics)
Pastas Gallo (alimentari)
Philadelphia (làctics)
Mercedes Benz (automoció)
Chevrolet (automoció)
Peugeot (automoció)
Viajes Iberia
Corporacions Dermostética (salut i estètica)
Don Simón (alimentari)
La Casera (refrescos)
Danone (làctics)
Nestlé (alimentari)
Koipesol (olis)
Pascual (alimentari)
Vivesoy (alimentari)

 

Manifest de la Federació Galeusca arran de la publicació "Manifiesto por una lengua común"