Els Portaveus de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès no arriben a cap acord sobre els peatges

Ahir, els portaveus dels grups municipals de Vilafranca del Penedès van ser convocats a l'ajuntament per discutir la proposta de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de celebrar un ple extraordinari, però ni PP ni ERC s'hi van presentar. Aquest ple hauria de servir perquè el govern municipal donés explicacions sobre el projecte del Ministeri de Foment espanyol d'instal·lar un sistema de peatges a les entrades i sortides de la AP-7 a Vilafranca. 

24/05/2008 06:48 Territori

L'esquerra independentista, a més, vol que el plenari aprovi una moció de rebuig al projecte del govern espanyol i exigeixi que s'alliberi el peatge de Martorell. Finalment, la Junta de portaveus no va arribar a cap acord i els grups s'han emplaçat a tornar a parlar-ne dilluns.

Mitja hora abans que comencés la junta de portaveus, un grup de militants de la CUP es van concentrar davant l'ajuntament amb una pancarta de grans dimensions on es podia llegir "VILAFRANCA LLIURE DE PEATGES" i van repartir pamflets entre la gent on s'informava de les intencions del Ministeri de Foment. La majoria d'aquestes persones es va mostrar sorpresa davant la notícia.

La CUP va descobrir el passat dimecres 21 de maig, a través d'un anunci del Ministeri de Foment espanyol publicat a la premsa, que havien coemnçat els tràmits per aixecar les actes prèvies dels terrenys afectats pel projecte d'instal·lar un sistema de peatges tancat a les entrades i sortides de l'autopista a Vilafranca del Penedès. L'anunci en qüestió resava «Remodelación del enlace de Vilafranca Norte para la implantación de un sistema de peaje cerrado en la autopista AP-7. Tramo:Martorell-Vila-seca/Salou». Amb aquesta intenció, el Ministeri de Foment espanyol ha convocat els afectats per les expropiacions a l'Escorxador de Vilafranca el dia 18 de juny.

Per saber-ne més:
La Junta de Portaveus no arriba a cap acord sobre els peatges. CUP de Vilafranca del Penedès

La CUP exigeix un ple extraordinari per tractar el tema dels peatges a Vilafranca del Penedès. Llibertat.cat

CAMPANYA:  “No als peatges a Vilafranca: alliberem el Penedès!” CUP de Vilafranca del Penedès, octubre 2007 

+ Anunci del Ministeri de Foment espanyol