Un centenar de persones caminen per difondre l'oposició al Vial Interpolar

Unes 100 persones veïnes de  Bellaterra i altres zones de Cerdanyola, Barberà i Badia, han seguit la convocatòira anunciada fa uns dies i han recorregut avui l'espai reservat per a la construcció del Vial interpolar a les seves poblacions del Vallès. La caminada havia estat convocada per diversos  col·lectius ecologistes, socials, veïnals i polítics amb la idea  de visualitzar sobre el terreny per on passaria, amb quines vies connectaria i quins impactes mediambientals, territorials i urbanístics pot tenir l'execució del projecte del vial Interpolar.

06/04/2008 23:39 Territori

Aquests col·lectius vénen defensant fa temps que aquest Vial no és actualment necessari i en canvi seria força perjudicial per les poblacions per on ha de transcórrer.

La caminada ha començat a l'Església Romànica de Barberà del Vallès i sense entrebancs ha transcorregut des de la plaça del Mil·lenari fins l'actual final del Camí Verd del Vallès a Bellaterra, també afectat per la Interpolar. El grup ha anat fent aturades en diferents punts del recorregut, per conèixer el traçat concret i les seves afectacions sobre el territori.


El projecte de la Interpolar Sud consisteix en una autovia de segon nivell projectada i recollida al Pla General Metropolità de 1976 que discorre paral·lela a l'autopista A7 des de Molins de Rei fins a Granollers, connectant diferents polígons industrials (logístics, bàsicament), comercials (grans superfícies comercials) i esportius (Circuït de Catalunya). Va ser definida com una infraestructura  viària de 4 carrils amb mitgera, amb control d'accessos mitjançant rotondes elevades i amb un límit de velocitat de 80  km/h. La previsió és que hi circulin uns 100.000 vehicles diaris, en gran part camions. Segons els representants de les entitats convocants, "al soroll i contaminació que afegirà a l'existent a la zona, cal sumar que fragmentarà de forma intensa nuclis urbans consolidats, com en el cas de Barberà, i espais rurals i naturals de la comarca del Vallès".

Els organitzadors han expressat que "És per això que hem volgut que els nostres veïns vinguessin a trepitjar els espais que ocuparia la Interpolar i puguin formar-se, així, una opinió" Un membre de l'organització de la caminada també ha afirmat que "estem molt contents de la resposta obtinguda ja que al llarg del recorregut s'ha anat afegint a la caminada més gent, de totes les edats, fins a superar el centenenar i que ara faran de transmisors amb els seus coneguts."

Els col·lectius convocants:


Alternativa d'Esquerres per Badia (Candidatures Alternatives del Vallès)   http://www.aebadia.org/
Associació de Veïns del Turó de Sant Pau de Bellaterra   http://www.turosantpau.blogspot.com/
Bellaterra Contra el Vial Interpolar   http://www.bellaterracontrainterpolar.org/
Bellaterra Natura   www.bellaterra.org/bellaterranatura.html
Ciutadans pel Camí Verd del Vallès   http://www.camiverd.org/
Esquerra Alternativa per Barberà (Candidatures Alternatives del Vallès)   http://www.barberadelvalles.bloc.cat/
Grup Escolta Bellaterra   http://www.grupescoltabellaterra.org/
Participació Activa i Social de Cerdanyola (Candidatures Alternatives del Vallès)   http://www.pas-cerdanyola.org/