ERC a favor del mini-transvasament a Barcelona, abstenció a Madrid i en contra a Amposta

Avui es confirma la baixa de l’alcalde d’Ulldecona, Lluís Millan, com militant d’ERC, pel recolzament del partit a la interconnexió. Avui també es vota a Madrid el decret sobre la sequera, on ERC va anunciar que s’abstindria i ICV volia posar condicions sobre qui controlaria la interconnexió. La Plataforma del Delta de l’Ebre (PDE) va demanar ahir la dimissió de José Montilla, Josep Lluís Carod-Rovira, Joan Saura i Francesc Baltasar. (Font: PDE)

29/04/2008 09:58 Territori
Ahir es va celebrar un ple ordinari a l’Ajuntament d’Amposta. Cada un dels grups municipals ha presentat una moció sobre el tema de la sequera i els transvasaments. ERC presentava una moció contra tota classe de transvasaments i contra la interconnexió de xarxes. La moció ha estat rebutjada amb els vots en contra de CiU i l’abstenció del PSC. El PSC presentava una moció de suport al decret sobre les mesures excepcionals davant de la sequera, moció rebutjada amb els vots en contra de CiU i d’ERC. CiU presentava una moció sobre la sequera a Catalunya, la qual ha estat aprovada en comptar CiU amb majoria absoluta al consistori. En  aquest ple, també es va rebutjar una moció en suport de la Plataforma en Defensa de l’Ebre i de la manifestació del 18 de maig.
 
Des de la plataforma s'ha anunciat mobilitzacions, que s'iniciaran el pròxim dia 11 de maig al migdia amb una cadena humana que es farà sobre un pont de barques entre els municipis de Deltebre i Sant Jaume d'Enveja. L'entitat ha anunciat també una propera manifestació en què volen comptar amb representants d'entitats agrícoles i socioeconòmiques de les Terres de l'Ebre, com les cambres arrosseres del Delta. 
 
Per saber-ne més: