Harmonies de lluita, febrer 2008

Després d'un any ja de Harmonies de lluita, informant de l'actualitat de la música compromesa des de la xarxa, l'escena segueix creixent i conformant-se. Nous grups segueixen apareixent de sota les pedres, de cada racó de la geografia, poble i comarca; n'hi ha que comencen calcant tòpics, n'hi ha que es reinventen i n'hi ha que ens sorprenen i ens corprenen. Amb il·lusió o recança, constructivament o destructivament, o amb un xic de tot plegat.

03/03/2008 12:47 Harmonies de lluita
Uns que es reinventen son els vilafranquins que un dia foren Inadaptats, que es tornen a trobar en forma d'Eina. Amb la mateixa voluntat transformadora segueixen volent fer-nos agitar les neurones amb un nou so.

Els Ràbia positiva celebren el seu quinzè aniversari amb Sentiment, compromís i acció!, un disc i un DVD on hi trobem el que el títol anuncia en forma de directe, col·laboracions i rareses dels de Sants.

El tercer TourBolet arrenca la descarrega de metal i hardcore, enguany incorporant grups del Principat, demostrant que aquí hi han tres països i cap frontera. Seran més de vint concerts de febrer a maig.

Finalment, després de la Gestació, Paral·lel 84 Naix amb un disc de metal contundent tant musical com líricament, i compta amb unes col·laboracions importants.
Els Crim[mental] de la Vall d'Uixó, es presenten amb Més enllà de les consciències, a partir del concepte "crimental" de George Orwell, en fan metal experimental amb lletres intel·ligents; tot un descobriment en aquest debut.

El que ja és a tocar és el segon disc i nou espectacle d'Aramateix; el tercer de La gossa sorda amb nous matisos i nom no desvetllat; l'esperat nou de Voltor, en Perill d'extinció; el Mans, ment i cor dels tornats d'Alemanya Camarada kalashnikov; i el darrer disc dels sincopats Atzukak, amb un nom triat A l'atzar. Només queda prendre paciència.
 
 
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat
 
 
- Harmonies de lluita, desembre 2007