Harmonies de lluita, gener 2008

Comencem l'any nou amb la previsió de moltes novetats interessants, unes quantes d'elles poden ser reveladores, com el primer disc de la nova formació formada per els exintegrants d'Inadaptats del qual encara no ha transcendit el nom.


D'entre les primeres referències d'enguany, cal destacar l'edició del DVD/CD que s'enregistrà en el concert d'homenatge a n'Ovidi Montllor el passat 2007

01/02/2008 16:16 Harmonies de lluita
Es tracta de L'Ovidi se'n va a Palau, un document complert que reviu el record d'aquesta figura clau de l'anomenada Nova cançó. El mal ja està fet ha editat D'aquí 100 anys no hi haurà alcaldes compartit amb el temut "tripartit invertit" (EMJEF + FP + Surfing sirles), autèntica extracció de la Roca karatepunk. Els novells Guineu, que practiquen hardcore melòdic des d'Esporles, han tret la primerenca maqueta Instint, amb falta de components però amb moltes ganes.

Els Vilafranquins de RATM project han engegat ara el seu projecte WAR (With Another Reality) compartint un parell de primers temes enregistrats, a base de metal hardcore, amb molt bones critiques i expectatives. Com han fet els Orxata sound system i ara estan fent els Nan roig, els Voltor d'Aldaia també s'apunten a captar propostes dels seus simpatitzants per escollir el títol del proper disc, pendent per aquest març. Els que tenen títol pel proper treball son Los draps, que es dirà Un crit en el vent, el que no tenen es portada, i per això n'han organitzat un concurs. I és que la gent de la Franja bé que fan feina, i ara ha sigut reconeguda essent el recopilatori Sons del Matarranya nomenat en els Premis de la música aragonesa pel suport a donat al panorama musical aragonès.

El que han fet els Red banner, després del multitudinari concert de la gira No ens aturaran pels 10 anys de trajectòria, és compartir-lo en visionat directe des del seu espai. Els de Molins de Rei tenen ara varis projectes paral·lels, a mes de formar part logística de la renascuda discogràfica Radikal Records, que amb la seva "música compromesa per a despertar consciències" treballa en noves referències de grups novells i de grups amb rodatge, cosa que celebrarà en el proper Combat Rock Festival.

El Col·lectiu de músics del carrer Mèxic s'han tornat a trobar al carrer per mostrar-se de dol, a la plaça Sant Jaume, davant del tracte que tenen les institucions amb els músics, i la dificultat de trobar locals d'assaig dignes. Al carrer es on acaba d'aparèixer Entestat en la independència, un llibre on Francesc Ribera explica la seva militància política. Acabem amb l'apunt de com els mitjans han aprovat el debut dels 121db amb escreix, situant Equilàter al top 10 del MondoSonoro, i essent el grup i disc més comentat pels oients de Sí Ràdio.
 
 
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat