Denuncien el transvasament encobert de la venda d'aigua de Tarragona a Barcelona

 La web de Pobleviu ha informat avui de la denúncia que el GEPEC-EdC ha tramès aquesta setmana sobre aquest trasvassament encobert. El col·lectiu ecologista considera de greu error polític per part del Consistori tarragoní la venda de 4,4 hectòmetres cúbics d'aigua dels pous del del Camp, mitjançant EMATSA, perquè siguin subministrades a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ja que, és un cop molt dur per a la sostenibilitat a curt termini de l'aqüífer del Baix Francolí.  A més, consideren que aquest mercadeig significa la vulneració de la Llei 18/81 Ministransvasament de l'Ebre, el qual abasteix el Camp d'aigua de l'Ebre des dels anys 80.

29/02/2008 00:43 Territori

El GEPEC-EdC, considera que al Camp no existeix cap excedent d'aigua, és més, la venda d'aigua a l'Àrea Metropolitana de Barcelona podria significar que hi hagués restriccions d'aigua a la ciutat de Tarragona, en especial durant el període estival. A més, aquesta operació significaria, segons el col·lectiu, l'incompliment de la llei acordada en l'establiment del Ministransvasament de l'Ebre, ja que, aquest es va signar legitimada en el fet que l'aigua serviria per garantir el subministrament a l'àrea urbana de Tarragona.

A més, aquesta proposta coincideix en una conjutura de màxima fragilesa dels recursos hidràulics de les nostres comarques: situació de sequera en el sistema Gaià-Francolí i mínims històrics del Pantà de Riudecanyes i Siurana. A més, aquesta venda d'aigua tampoc resoldria segons el GEPEC-EdC, el dèficit hidràulic del sistema Ter-Llobregat, el qual abasteix l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

El GEPEC-EdC, denuncia que es tracta d’un intercanvi de drets sobre l’aigua del minitransvasament, maquillat políticament pel CAT i l’Ajuntament de Tarragona per a que sembli aigua excedentària" i no dubta en qualificar-lo "no d’un transvasament encobert sinó d’un intercanvi directe de drets sobre l’aigua de l’Ebre, o sigui, un transvasament d’aigua de l’Ebre en tota regla.

Font: www.Pobleviu.org

Per saber-ne més:

Torna el PHN? Llibertat.cat

Les plataformes ebrenques convoquen una manifestació dissabte contra les agressions al territori Llibertat.cat

Més d'un miler de persones es manifesten a Tortosa en defensa del territori Llibertat.cat