10 anys de lluita contra el Quart Cinturó en una exposició a Granollers

Demà a les 20h al restaurant Anònims (C/ Miquel Ricomà, 57) de Granollers es presenta l’exposició de 10 anys de la Campanya Contra el Quart Cinturó. En aquesta exposició es repassa la història en fotografies i textos de 10 anys de defensa del territori i oposició al Quart Cinturó. La mostra és el primer d’un seguit d’actes que es realitzaran a diferents poblacions del Vallès Oriental i Occidental, i que culminaran amb la manifestació del diumenge 18 de novembre, entre les Franqueses del Vallès i Granollers.

05/11/2007 10:02 Territori
El Quart Cinturó de Barcelona o Autovia Orbital és un projecte d'autopista que travessaria la part nord de les comarques del Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Penedès. El seu recorregut aniria paral·lel a l'actual autopista A-7 a través dels espais agrícoles i forestals propers als parcs naturals de Sant Llorenç del Munt-Serra de l'Obac, del Montseny i del Montnegre-Corredor.

El moviment de rebuig que ha despertat aquest projecte es va iniciar l'any 1991 a Sabadell i en aquest moment la Campanya contra el Quart Cinturó agrupa 279 entitats veïnals, ecologistes, excursionistes, estudiantils, socials, etc.