Den˙ncies contra un capitÓ de la Guardia Civil a Mallorca.

30.08.07 Saïda Saddouki, vexada dies enrere per la Guardia Civil per parlar en català, ha presentat una denúncia contra dos agents d'aquest cos militar amb el suport de l'Obra Cultural Balear (OCB). Els fets transcorregueren els passats 16 i 17 d'agost, a la caserna del carrer Manuel Azaña de Mallorca, quan la denunciant hi acudia per motius de feina.

30/08/2007 17:00 Cultura

Saïda, intèrpret i traductora de tamazig i àrab al castellà, acudia a una visita amb el capità de la caserna d'aquest cos militar espanyol, amb el qual tenia aparaulada una feina. El primer dia, la denunciant no pogué entrar al recinte pel fet de dirigir-se en català a l'agent de Guàrdia aguantant burles i coaccions. Al dia següent, Saïda Saddouki es trobà amb el mateix problema, i un cop aconseguí reunir-se amb el capità Bartolomé, es troba amb noves vexacions que acabaren amb la pèrdua de la feina que havia aparaulat.

Al llarg d'aquests incidents, la traductora fou titllada d'estrangera i de "mora catalanista" o hagué de sentir expressions com ara que el català no era una llengua oficial a les Illes Balears, que el català no "existia" i que era un "invent" o bé que hauria de saber que la Guardia Civil "odiava" aquest idioma. I per descomptat, també fou increpada amb un "háblame en cristiano".

El cas es troba en mans dels advocats tal com han fet públic la denunciant i Tomeu Martí, portaveu de l'OCB.