Lliure.eu enceta una campanya pel programari lliure

images22.05.07 L'entitat Lliure.eu ha encetat una campanya perquè els diferents candidats als ajuntaments assumeixin l'ús de programari lliure per garantir el "dret a accedir a les tecnologies de la informació i comunicacions (TIC) sense cap discriminació de tipus social, econòmic o de qualsevol altra mena, i a fer-ho en la nostra pròpia llengua".

Sorgida del projecte Organització PLL de la wiki de softcatalà, Lliure.eu té com a objectiu la promoció i defensa del coneixement lliure en tots els àmbits de la societat i de la cultura catalana.

21/05/2007 22:52 Comunicació

L'entitat ha el·laborat un manifest on exposa els motius pels quals creuen que és necessari l'ús de programari lliure i d'estàndards oberts.  En aquest manifest es parla de diferents àmbits com ara l'educació i l'empresa on demanen que s'incrementi la formació, la informació i el suport econòmic per a potenciar l'ús de programari lliure.

El manifest fa especial denúncia en la manca de programari lliure en les administracions públiques que, segons diuen, comporta un malbaratament de recursos públics degut a que el programari privat no pot ser reutilitzat per altres administracions ni ciutadans i que l'adquisició, manteniment i evolució comporta una despesa molt més elevada que si es tractés de programari lliure.

El manifest conclou les demandes de potenciació del programari lliure i de l'ús d'estàndards oberts i que els ajuntaments esdevinguin catalitzadors d'iniciatives per potenciar l'ús d'aquests.

A la mateixa web s'hi pot trobar un apartat d'adhesions on entitats o persones individuals es poden adherir al manifest

 

Per saber-ne més:

Viquipèdia: programari lliure

Viquipèdia: Codi obert

Espiral: Col·lectiu de professors, tècnics, investigadors, estudiants i entitats, interessat en la promoció i l'aplicació de les TIC

Catux: Associació d'usuaris de GNU/Linux de la Catalunya central

Caliu.cat: Grup d'usuaris del sistema operatiu de lliure distribució GNU/Linux en llengua catalana

LaFarga.cat: Informació sobre programari lliure i estàndards oberts a Catalunya

Creative Commons: Una alternativa al copyright

Softcatalà: projectes de programari lliure en català