El PAS de Cerdanyola del Vallès fa públic un recull de premsa per denunciar els abocadors

   17.04.07 El PAS (Participació Activa i Social) de Cerdanyola del Vallès, col.lectiu i candidatura municipal que compta amb un regidor, i en la qual participa també la CUP de Cerdanyola-Ripollet, ha fet públic un recull de premsa que ha posa a disposició dels veïns d'aquesta localitat. El recull ha estat confeccionat durant anys per l'Albert Lázaro, un veí de Cerdanyola i membre del PAS que ha recopilat el seguiment que ha fet a la premsa durant aquest temps sobre el problema dels abocadors.

17/04/2007 00:23 Territori
 Des que es van començar els abocaments il.legals a finals de la dècada dels 70 fins al moment en què les olors i la contaminació van esdevinir un problema greu a Cerdanyola la documentació periodística no va abordar aquesta problemàtica. Va ser a partir de l'any 81 que la premsa va denunciar els abocaments i es van començar a articular forts moviments veïnals que lluitaven per a una solució definitiva.

En aquest recull de premsa que ara el PAS de Cerdanyola del Vallès posa a disposició dels col.lectius i particualrs, es poden trobar també declaracions sorprenents dels regidors de l'època, fins al punt que el tintent d'alcalde de sanitat a l'any 1981 agafava el compromiso de solucionar el problema en quinze dias. També és destacable el diari de sessions que publicava la revista local El Riu Sec  l'estiu de 1986, en què el regidor de medi ambient del PCC José Espín declarava que estaria davant les máquines que aplanessin el terreny per preparar-lo per al centre direccional, declaracions a les quals Toni Morral (actual alcalde per IC-V) s'hi apuntava afegint-se a la proposta.
 abocador_cementiri-castell_3_petitMés enllà de donar-ne una difusió, aquesta presentació del recull té la intenció de reclamar una solució definitiva als abocadors de la Plana del Castell i una gestió transparent de tot el procés que s'hi realitzi. Un procés que ara per ara està en mans d'una comissió formada per l'Ajuntament i el Consorci del Centre Direccional, sense participació ciutadana i amb una manca de transparència preocupant. A més, el fet que l'Ajuntament de Cerdanyola s'hagi compromès a pagar el 20% de les despeses de sanejament sense saber quina serà la quantitat de diners que costarà el sanejament, fa que els ciutadans i ciutadanes d'aquesta localitat paguin de les seves butxaques una contaminació que no han triat, mentre els responsables dels abocaments resten impunes.
Des de la web d'aquesta candidatura es pot baixar la versió en pdf d'una presentació-resum d'aquest recull, així com un tríptic divulgatiu sobre la problemàtica dels abocadors a aquesta localitat.
Per saber-ne més: