Jornada sobre el Mercat Cultural Català

El dissabte 11 de novembre passat va tenir lloc una Jornada sobre el Mercat Cultural Català a Tortosa, organitzada per la Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC).En aquesta ocasió la jornada es va centrar en el camp de l’ensenyament.

La conferència inaugural, molt elaborada i documentada, va córrer a càrrec de la Carme Alcoverro, directora de la revista Escola Catalana.

14/11/2006 03:37 Cultura

Dues taules rodones van aplegar especialistes del País Valencià, del Principat, de les Illes, d’Andorra i de Catalunya Nord, que van desenvolupar comunicacions sobre cinema i ensenyament, món editorial, llibres de text, moviments de renovació pedagògica, sindicats, distribució, model d’escola, el català a la Universitat, política educativa, sindicat d’estudiants, marc legal.

Les activitats de la FOLC en aquest àmbit de dinamització del mercat cultural català estan creant una dinàmica de treball molt positiva de cara a posar en funcionament propostes d’actuació renovades des dels diferents nuclis actius. D’altra banda, el fet d’haver creat la seu de la federació i de les diferents activitats a Tortosa està creant un sentiment favorable als Països Catalans dins els estaments polítics i acadèmics de la capital del Baix Ebre. Les ponències, comunicacions i conclusions es publicaran en una data pròxima.

Per saber-ne més:

Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC).

Programa de la Jornada