Independentisme
Lluís Llach, Josep Fontana o Pi de la Serra, entre els partidaris de crear una candidatura unitària d'esquerres

Lluís Llach, Antonio Baños, Josep Fontana, Sergi López, Gabriela Serra, Cesk Freixas i Quico Pi de la Serra són alguns dels adherits a la Crida Constituent

24/10/2014 Política

Lluís Llach, Antonio Baños, Josep Fontana, Sergi López, Gabriela Serra, Cesk Freixas i Quico Pi de la Serra són alguns dels noms que han signat la “Crida a construir una candidatura unitària per la ruptura constituent” que es va fer pública dilluns.

Ja són més d'un miler les adhesions que ha arreplegat la crida, de les quals gairebé un centenar són de persones vinculades a diversos moviments socials, culturals, sindicals o polítics. Tots ells coincideixen a reclamar l'articulació d'una candidatura unitària d'esquerres i radicalment democràtica que assumeixi la independència en clau de ruptura constituent.

Entre els signants destaquen l'historiador Josep Fontana, el periodista Antonio Baños, els advocats August Gil Matamala i Vidal Aragonès, les germanes Eva i Blanca Serra, en Lluís Cabrera membre dels Altres Andalusos, els cantautors Juanjo Bosk, Meritxell Gené, Cesk Freixas i Quico Pi de la serra, escriptors com Carles Hac mor, David Castillo, Vicenç Altaió, Julià de Jòdar, Jordi Guardans, Mireia Calafell o David Caño, l'actor Marc Martínez, Adelais de Pedrolo, filla de Manuel de Pedrolo i presidenta de la seva fundació, o activistes com Gabriela Serra, Celestino Sánchez, Susanna Abella, Montserrat Cervera, Sergi Saladié, Eva Fernández o Eugeni Rodríguez.

La Crida Constituent neix per defensar la necessitat d’iniciar "un procés constituent popular on la gent pugui decidir-ho tot, canviar-ho tot, garantint així que la dignitat i el benestar de les persones estaran per sobre dels interessos privats, econòmics i financers". En aquest sentit, es proposa treballar per crear una candidatura que permeti avançar cap a la ruptura constituent. "Si no som capaços d’articular un vertader moviment desobedient per la ruptura constituent, estem segurs que s’acabarà signant un gran pacte entre les elits, d’esquena a la ciutadania", diu el seu manifest.