Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eleccions
Crida a construir una candidatura unitària per la ruptura constituent

Els signants afirmen que ha arribat l’hora d’ajuntar totes les forces al voltant d’una candidatura que es presenti a les eleccions del Parlament de Catalunya i que situï al centre del debat social la necessitat urgent d’entrar en un nou cicle polític.

20/10/2014 Política
Diverses persones implicades en diferents moviments socials, culturals, polítics i sindicals “han fet una cridaa articular una candidatura unitària d’esquerres, radicalment democràtica i que assumeixi la independència en clau de ruptura constituent”.

Els signants afirmen que ha arribat l’hora d’ajuntar totes les forces al voltant d’una candidatura que es presenti a les eleccions del Parlament de Catalunya i que situï al centre del debat social la necessitat urgent d’entrar en un nou cicle polític. Per tant, rebutjarien una única candidatura de concentració nacional i en plantejarien una altra des de les esquerres transformadores, per la democratització de la política i vinculant la independència amb la necessitat urgent d'iniciar un procés constituent i popular que permeti al conjunt de la població poder decidir-ho tot.

Passat el 9N, i un cop es convoquin les properes eleccions, afirmen que “no només es votarà una manera de plantejar la ruptura política amb l'estat espanyol, sinó que també caldrà evitar que es formi un govern que, sol o juntament amb els seus aliats, continuï implementant les polítiques de l'austeritat i del deute, elaborant pressupostos antisocials, privatitzant els serveis públics i els béns comuns i gestionant el país segons els interessos dels poders econòmics i en contra de la majoria de la població”, com afirmen que ha passat en aquests darrers anys.

És per tot això, que els sotasignants asseguren que no es pot restar al marge i renunciar a liderar col·lectivament aquest procés que estem vivint, que no es pot deixar de pendre un compromis històric amb la seva gent.

"La crida va dirigida a tots els agents, espais, partits i persones que s’hagin sentit interpel·lades a treballar conjuntament, sense exclusions, amb generositat i sobre les bases d’un mètode democràtic, i a convocar una primera Assemblea que constitueixi l’espai per començar a articular i fer possible la candidatura que reclamen i que ha de permetre avançar cap a la ruptura constituent", segons paraules dels propis signants.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid