Galiza
En llibertat una de les detingudes en l'operació policial contra l'independentisme gallec

Catalina Alonso, una de les sis persones detingudes per la Policia espanyola a les quals vinculen amb l'organització armada Resistčncia Galega ha estat posada en llibertat.

05/12/2011 Internacional
Llibertat independentistes gallece Llibertat independentistes gallece | Autor: Ceivar
La jove fou detinguda dimecres passat amb tres persones més, que romanen detinguts en dependčncies policials a Madrid a l'espera de passar a disposició judicial. Durant la matinada de dissabte passat, dues persones més van ser detingudes a Lugo i posteriorment trasllades a les dependčncies policials de Madrid.

El jutge de l'Audičncia Nacional espanyola, Eloy Velasco té previst interrogar aquest dilluns als independentistes gallecs detinguts a Vigo i Santiago. El jutge els vincula amb l'organització armada Resistčncia Galega i els imputa un delicte d'integració a banda armada per atacs comesos en els últims mesos amb artefactes de fabricació casolana contra objectius polítics i econňmics.

Durant aquest cap de setmana s'han fet actes de solidaritat a diverses localitats de Galiza per exigir la llibertat dels detinguts i en contra de la llei antiterrorista.