Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La violència estatal

Per Víctor Alexandre. Publicat al seu bloc el 13 de juliol de 2011.

Contra els desitjos inconfessos del Partit Popular i del Partit Socialista, ha començat una nova etapa en la història del País Basc. Una etapa en què els partits esmentats ja no podran servir-se d'ETA per emmordassar una part de la societat i manipular les eleccions per obtenir el poder.

18/07/2011 23:07 Hemeroteca

Lleis profundament antidemocràtiques com la llei antiterrorista o la llei de partits quedaran neutralitzades pel pes de la realitat de la mateixa manera que la tortura policial i la política de dispersió de presos -per què deu ser que no hi ha presos polítics bascos a Catalunya?- perdran la coartada sobre la qual tan galdosament descansen. La violència s'ha acabat i ja ningú no podrà utilitzar-la per obtenir rèdits polítics. Ni a favor d'ETA ni contra ella. Dol girar-se enrere i observar el nombre de morts i la desolació que la reivindicació d'uns drets ha deixat, però sempre és així. N'hi ha prou de rellegir la història de la humanitat i veure les seves espirals de violència. Tot comença a partir del moment que un poble es declara superior a un altre i, mitjançant l'annexió, intenta destruir-ne la història, la cultura, la llengua i, en definitiva, la identitat. Aquesta és la raó per la qual el PSOE i el PP no es cansen de repetir que el poble basc no existeix, que només hi ha poble espanyol. I és que si no hi ha poble basc, tampoc no hi ha autodeterminació basca.

Per altra banda, que els pares ideològics de la banda terrorista GAL estiguin còmodament a casa seva i que alguns, fins i tot -com el presumpte senyor X-, tinguin el desvergonyiment de passejar-se per "desayunos informativos" dient al govern espanyol que és el que ha de fer mentre es processa Arnaldo Otegi per haver cercat la fi de la violència no pot ser més escandalós. Però és així. Al capdavall, no és cap secret que no hi ha violència més perversa que la que exerceixen molts governs per mitjà de lleis falsament democràtiques i fetes a mida a fi de perpetuar el sotmetiment de col·lectivitats. Es demanen catorze anys de presó per a Otegi pel sol fet d'haver entrat en contacte amb ETA amb la intenció de substituir la violència armada per la confrontació política, pacífica i democràtica. Però Espanya, amb una classe política i judicial totalment desprestigiada, jutja criminal aquesta acció. Deu ser que li fa pànic la pau.

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid