Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Tribunal Suprem estableix que el castellà ha de ser vehicular a les escoles de Catalunya

El Tribunal Suprem vol obligar la Generalitat a adaptar el seu sistema d'immersió lingüística en l'ensenyament. És per això que l'insta a considerar el castellà la llengua vehicular a les escoles.

El TS ho ha ordenat aquest dimecres en tres resoluciones que estimen els recursos contra les anteriors resolucions contencioses del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

22/12/2010 16:15 Llengua
Els magistrats sostenen que el sistema català s'ha d'adaptar "a la nova situació creada" per la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut.
 
El TS respon així les demandes d'alguns pares que van demanar escollir la llengua en la que s'educava els seus fills i la "reintroducció" del castellà de manera "proporcional i equitativa" respecte el català. En tres sentències, el Tribunal Suprem ha afirmat que l'escola "ha de preguntar per la llengua habitual" de les famílies.

"Reduir el castellà a una matèria docent més del currículum de les diferents etapes educatives obligatòries i privar-li de la seva condició de llengua vehicular juntament amb el català al territori de Catalunya com ha declarat el Tribunal Constitucional donaria lloc a la inconstitucionalitat de l'Estatut i de les seves normes de desenvolupament en matèria d'ensenyament", afirmen els magistrats.

Per saber-ne més:

El TC ataca ara el consum i el cinema en català 

El català no serà preferent ni a l'Ajuntament de Barcelona ni a la Diputació de Lleida 

El Govern es personarà en el recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei d'Acollida 

La Plataforma per la Llengua denuncia l'actitud hostil de la "Defensora del Pueblo" 

La Defensora del Pueblo és filla d'un falangista radical, Carlos Cava de Llano 

Nova estocada espanyola, aquest cop contra l'acollida en català

Salou: "Benvingudes a Catalunya, parlem català"

L'Obra Cultural Balear presenta "La llengua és la clau" 

Immigrants i autòctons 

El català 

Maulets presenta la campanya «El bilingüisme aixafa el català» 

L’Esquerra Independentista es manifesta en defensa del català a Barcelona 

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid