Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
A Arenys de Munt erigiran un monument a la independència

 L’escultor Jaume Rodri està enllestint un monument dedicat a la independència de la Nació Catalana que es col.locarà al parc de Can Jalpí d’Arenys de Munt. L’obra s’inaugurarà el dia 12 de setembre per commemorar el primer aniversari de la consulta sobiranista, iniciada per aquesta població. L'escultuor de Cardedeu va proposar a l’Ajuntament d’Arenys de fer fer la peça, proposta que va ser portada al ple per la CUP i impulsada sota la supervisió d’una comissió formada per membres d’entitats locals. Rodri, autor també de l'escultura en record de Xirinachs, ha declarat que “Tenia la necessitat de fer alguna cosa perquè la celebració de les consultes va ser molt important. En la història de qualsevol país, és crucial que el poble es plantegi directament la democràcia”.

06/08/2010 10:23 Cultura

 

Uns mesos després de la consulta del 13 de setembre l'escultor Jaume Rodri va proposar a Arenys de Munt la construcció d'un monument que recordés a tothom i per la posteritat la primera consulta per la independència que es va fer a Arenys de Munt, i la trascendència que això ha tingut a tot Catalunya.

La proposta de Jaume Rodri es va portar al ple municipal on es va votar favorablement a la construcció d'un monument. Posteriorment la comissió del nomenclator, que assessora a l'Ajuntament, també va donar el seu vistiplau a la construcció d'aquest monument. L'única condició que es va acordar era que el cost del monument fos sufragat per aportació popular, ja que el consistori no podria fer front al cost del monument.

El projecte va anar avançant i Jaume Rodri es va posar en contacte amb en Pep Solé per a la realització del monument. Els dos han estat treballant en el seu disseny final i la seva adecuació a l'espai que se'ls ha ofert, el Parc de Can Jalpí.

El monument serà molt simple i minimalista però alhora gran, imponent i molt carregat de simbolisme. Estarà format per quatre grans bigues de ferro que simbolitzaran les quatre barres. Les bigues estaran lleugerament cargolades. Tindran una amplada molt important, uns 60 cm i unes alçades variables arribant fins als 15 metres d'alçada. Les bigues estaran enclavades al terra en semicercle al voltant d'una pedra de més de 10 tones en forma d'A d'Arenys.

La biga més alta, tindrà perforada en la seva part superior l'estel símbol de la independència i projectara una gran ombra al terra amb l'estrella dibuixada. Al peu de cada una de les quatre barres hi haurà una pedra procedent dels quatre extrems dels Països Catalans: Salses, Guardamar, Fraga i Maó. Així es vol simbolitzar els limits dels Països Catalans.

 El finançament d'aquest monument serà per aportació popular. Per tant, sota la gran A de pedra custodiada per les quatre barres hi haurà un dipòsit de ciment que contindrà els noms de les persones, entitats, viles i ciutats que hagin contribuit a fer una realitat el Monument a la Independència de Catalunya. Els comptes per fer les aportacions els trobareu aquí.

 

 

 

  Per saber-ne més:

Arenys de Munt organitza un Aplec per la Independència per celebrar el 1r aniversari del 13-S

Arenys de Munt commemorarà el primer aniversari de la consulta sobre la independència amb un aplec

[VÍDEO] Valoració de la CUP: "Ens sentim pares de la criatura"

Arenys de Munt al MAPA

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid