Tornem a lluitar. Amnistia

Article de Lluís M. Xirinacs publicat al diari AVUI l'1 d'octubre de 1977, a la secció "Al servei d'aquest poble"

07/12/2023 El fil roig
oncs sí, hi ha en marxa una gran campanya, popular i unitària, per l'amnistia total. Seran quinze dies forts, intensos, amb accions múltiples. Avui comença el seu esclat fort.

Aquestes cartes sortiran cada dia al diari Avui, i serviran per a donar avisos, crides, informes i dades d'interès a tots els col·laboradors de la campanya. Qui són els col·laboradors? Tots aquells voluntaris i espontanis que vulguin fer coses. Tothom, de fet. Perquè tots hem d'amnistiar i ser amnistiats.

Amnistia total no vol dir pas immunitat, irresponsabilitat o campi qui pugui. Ben al contrari, vol dir girar full. fer foc nou i mirar endavant. És l'exigència més lúcida, intel·ligent i humana d'ara. Però ja en parlarem.

Avui s'inicia una de les accions més importants de la campanya: quinze camionetes, amb equips ben preparats, correran per totes les comarques informant, dialogant, sensibilitzant. Rebeu-los. si us plau. Escolteu-los, doneu-los idees, prepareu actes, munteu comissions locals Pro Amnistia.

La seu central de la campanya és al Casal de la Pau, carre del Bruc, 26, segon pis, telèfon 3015248. Fan falta diners. Fins i tot fan falta diners per a buscar diners, sí que anem bé.

Hi ha pòsters, adhesius ( o «gomets»), material informatiu sobre l'amnistia total i la campanya. Hi ah també la iniciativa de cadascú i de cada grup, que ja es manifesta aquests dies als carrers i a les parets de Catalunya demanant amnistia total, amnistia real.

«Però, no ha anunciat el govern que està a punt de donar l'amnistia?». Sí, sí, sí. Ja fa dos anys que ho anuncia i que està a punt. Ja fa molts anys que el poble ho demana. Traieu-ne la conclusió, i som-hi.

Continuarem informant cada dia. Feu conèixer aquesta columna, si us plau.

 

 

*La digitalització d'aquest article es deu al treball i compilació d'articles de Lluís M. Xirinacs portada a terme pel Centre d'Estudis Joan Bardina