Unitat Popular
Presentació del manifest "Per un procés de refundació de l'independentisme d'esquerres"

El manifest insta a la necessitat d’un espai polític que articuli la majoria independentista d’esqueres del país per a
passar a l’ofensiva. A hores d’ara, compta amb més d’un centenar de signatures.

22/11/2023
Aquest dimecres 22 de novembre s’ha celebrat una roda de premsa per fer públic un manifest impulsat per Poble Lliure i diversos militants de l’àmbit de la unitat popular i que compta amb l’adhesió de prop de 130 personalitats com Dolors Sabater, Lluc Salellas, Lluís Llach, Jordi Borràs, Antoni Soy, Dani Cornellà, Albert Botran i Nogay Ndiaye.

A la roda de premsa hi ha participat Roser Valverde, coportaveu de Poble Lliure i exregidora de Berga; Guillem Surroca, alcalde de Cervià de Ter; Ignasi Sabater, exalcalde de Verges i Pilar Castillejo, extinent d’alcalde de Ripollet.

Roser Valverde, en la seva intervenció, ha assegurat que el manifest compta amb l’adhesió “d’un grup de gent de la CUP i altres espais, que formem part d’un independentisme d’esquerres ampli”. Amb tot, el manifest reivindica la “necessària refundació de l’espai de la unitat popular”. Amb paraules de la coportaveu, que sigui “participatiu i ambiciós”. A més, ha reivindicat la diversitat de signants, tant de gènere com de sensibilitats.

 De fet, el manifest advoca per una militància “amb més xarxa i vocació de majoria” i que sigui una força amb esperit guanyador per poder disputar el poder.

El manifest es pot llegir íntegrament aquí: refundacioup.cat, juntament amb les adhesions que hi ha actualment.