Municipals 23
La CUP Tarragona aposta aprofitar els equipaments ja existents per donar resposta a les necessitats de cada barri

La formació Proposa crear un gran espai sociocultural a la Part Baixa aprofitant els jardins de la Chartreuse i les antigues naus de la Muller, així com obrir la caserna de Santiyán com a pol dinamitzador del barri

15/05/2023 Lema

La Candidatura d'Unitat Popular ha presentat aquest matí a la Part Baixa la seva proposta en matèria d'equipaments. Les cupaires proposen l'elaboració d'un inventari, una diagnosi de les necessitats i mancances de cada barri i el manteniment d'aquests, aprofitant, sempre que sigui possible, els equipaments ja existents.

L'alcaldable de la CUP, Eva Miguel, ha assenyalat que a la manca d'equipaments i espais per teixir comunitats fortes i generar espais de trobada i dinamització "s'hi ha de poder donar resposta barri a barri com a ciutat pericèntrica que és Tarragona". En aquest sentit, Miguel proposa l'elaboració d'un inventari exhaustiu de locals i espais buits "de propietat tant pública com privada" per tal de poder tenir recursos on ubicar serveis i equipaments en cadascun dels barris. La número u per la CUP ha insistit que aquesta mesura s'ha de dur a terme segons les necessitats o mancances de cada barri, "adequant i garantint l'existència d'equipaments, infraestructures i espais culturals municipals que resolguin les necessitats concretes"; a més d'un reforç del manteniment dels equipaments a través d'un pla d'intervenció periòdic.

A més, Miguel ha exposat la necessitat de tenir un Reglament de Consultes Ciutadanes que sigui vinculant "per tal de fer partícip a la població en la presa de decisions i futur dels espais" i ha posat com a exemple la necessitat d'expropiar Ca l'Ardiaca, el futur de la Tabacalera, els pisos superiors del Metropol o la Quinta de Sant Rafael.

Al seu torn, Jaume López, exregidor de la CUP i membre de la llista per les municipals, ha parlat específicament de les mancances en matèria d'equipaments al barri del Port i ha insistit que cal "abandonar la política de grans projectes estrella i d'infraestructures infrautilitzades amb un elevat cost de construcció i manteniment" per propostes de més petit format i cost, però que capgiren de manera radical l'entorn i el barri. En aquest sentit, López ha exposat la proposta de la CUP de crear un gran espai sociocultural "que faci bategar el barri del Port" lligant la plaça dels Infants, els jardins de la Chartreuse, les antigues naus industrials de la Muller i els jardins de Vapor, "dotant el conjunt d'un caràcter de lleure, social i cultural central al barri". Finalment, el cupaire també ha proposat que l'antiga caserna de Santiyán esdevingui un pol dinamitzador del barri i per les veïnes, "autogestionat i plantejant la seva recuperació per fases".