KURDISTAN
La policia turca tortura un nen kurd de 14 anys

Els policies van emmordassar el nen, el van torturar, el van lligar les mans i els peus i el van llançar a una rasa a prop del riu, però a la nit va ser descobert per un vilatà i portat a l'hospital.

23/03/2023 Internacional
Dimarts passat, la policia turca al districte Amed (Kurdistan del Nord) va detenir un nen de 14 anys quan tornava a casa amb el seu amic, després el va segrestar i torturar.

Segons l'agència de notícies Hawar, la policia el va portar primer a un camp al costat de la carretera i el va obligar a dir: “Sóc un turc”. A més, la policia va obligar l'adolescent a maleir els kurds i cantar l'himne nacional turc.

Els policies van emmordassar el nen, el van torturar, el van lligar les mans i els peus i el van llançar a una rasa a prop del riu, però a la nit va ser descobert per un vilatà i portat a l'hospital.

L'adolescent va dir que va ser torturat per quatre policies: “Em van portar a un lloc secret, em van ordenar dir que era turc i em van colpejar amb la culata d'una metralladora, després em van lligar de mans i peus i em va tirar a una rasa”. “Em van obligar a dir que sóc turc i em van obligar a insultar els kurds”

L'advocat de la família de Ramadan Karalp va comentar sobre el que havia passat al nen: “El nen viu al centre del districte de Licê i la policia el va detenir ahir quan tornava a casa amb un dels seus amics. El van portar a un lloc secret. Després, els policies el van copejar amb la culata d'una metralladora i li van ordenar que digués: “Sóc turc”.

Després que el nen es negués a fer el que li deien, la policia el va amenaçar de mort, després de tot això el van llançar a una rasa prop del riu, el van emmordassar i el van lligar de peus i mans. Després d'això, un vilatà ho va trobar i ho va portar a un hospital a Licê. Després va ser traslladat a l'Hospital de la Facultat de Medicina de la Universitat de Dicle.

L'adolescent està sent tractat actualment a l'hospital. Els metges diuen que podria perdre la vista i lull dret a causa dels hematomes que va rebre durant la tortura.