En defensa de la terra
Mobilització conjunta contra el 4t Cinturó, Zeroport i Aturem Hard Rock

Serà dissabte 4 de març a les 18h a Plaça Catalunya (Barcelona), sota el lema “Defensem la terra, construim el futur”

13/02/2023

La passada setmana es assistir a un espectacle en què el Govern de la Generalitat d’ERC i el PSC van pactar un conjunt d’aberracions ambientals i socials amb l’excusa d’aprovar uns pressupostos. El Govern s’ha limitat a assumir les demandes de la patronal, entomades per un PSC que li ha fet de representant polític.

Els megaprojectes d'infraestructures i d'urbanisme com els plantejats a l’acord dels pressupostos redunden, tant en la seva execució com en la seva finalitat, en la degradació ambiental i en la crisi climàtica, a més d'augmentar el consum d’energia i materials cada cop més escassos. És una irresponsabilitat que els polítics facin cas omís de les advertències sobre el greu el deteriorament dels espais naturals i sobre els efectes devastadors de l’escalfament global.

L’acord dels pressupostos, s’inspira en en un model caduc que comporta l’empitjorament del canvi climàtic, el deteriorament del medi ambient i unes condicions de treball precàries, i que a més fa que unes poques empreses s’enriqueixin a base d’obra pública, especulació i increment del turisme de masses i de la hipermobilitat. No podem seguir encadenades als mateixos projectes plantejats fa dècades. En un context d’agreujament de la crisi econòmica, social, energètica i ambiental és imprescindible sortir de les coordenades i les polítiques que ens hi han portat.

Les lluites en defensa del territori, com les que s’oposen a l’ampliació de l’aeroport del Prat, el megacasino de Hard Rock i el quart cinturó, però moltes altres com les que s’oposen a projectes urbanístics, a macroparcs eòlics i solars o contra els jocs olímpics al Pirineu, tenen un denominador comú: el sistema econòmic depredador i extractiu en el qual vivim. Diferents territoris, diferents atacs, però la mateixa problemàtica i la mateixa solució: l’organització popular per a canviar el model econòmic en el que vivim.

Necessitem mirar al futur i fer un canvi de rumb de les polítiques que agredeixen al territori. Necessitem posar al centre les necessitats de la població i dels ecosistemes. Apostem pels serveis públics i de qualitat i per una transformació del model econòmic encaminades a la transició ecosocial. Les lluites ecologistes i socials ens unim i fem una crida a la participació en la propera gran manifestació el dissabte 4 de març a les 18h a Plaça Catalunya (Barcelona) sota el lema “Defensem la terra, construim el futur!”.