Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
L’Ajuntament de Piera incompleix la normativa del català
05/02/2023 Llengua

L'Ajuntament de Piera ha denunciat que govern municipal i alguns grups municipals incompleixen la normativa del català que regula el ROM (Reglament Orgànic Municipal). L’article 5 del ROM diu que tota la documentació oficial de l’Ajuntament de Piera serà redactada en català.

El 30 de novembre en el ple municipal es va aprovar una moció (Vots a favor: Junts, PSC, AED, ERC, Jorge Bernués i PP. Abstencions: CUP) presentada en castellà pel regidor no adscrit, Jorge Bernués, sobre el rebuig a la construcció d’una incineradora de residus a Masquefa.

La regidora de la CUP, tal i com es va decidir en una assemblea de la CUP Piera, vota en contra o s’absté en totes aquelles mocions que es presenten en castellà en els plens, perquè considerem que s’han de fer totes les comunicacions oficials en català.
La moció aprovada en la que es rebutja la construcció d’una incineradora a Masquefa va ser enviada a l’ajuntament de la població veïna en llengua castellana.

Masquefa ha respost a Piera amb un escrit dient que l’ajuntament pierenc ha incomplert el seu propi reglament, ja que no ha enviat la comunicació en català. En el text de Masquefa s’explica que no només s’ha incomplert el ROM, sinó també altres normatives sobre la llengua.

La normativa sobre el català no només l’ha incomplert el govern quan ha enviat la moció a Masquefa, sinó que tots els grups municipals que han entrat qualsevol tipus de document a l’ajuntament en castellà han incomplert la normativa de Piera.
En el punt 2 de l’article 6 de la secció primera del ROM, els òrgans de govern municipal, s’especifica que els grups municipals i els portaveus també són òrgans de govern municipal, per tant, han de complir en la seva totalitat el ROM.

Això vol dir que tots aquells documents que s’hagin presentat en castellà no compleixen la normativa i es poden considerar il·legals. L’ajuntament també ha incomplert la normativa amb les convocatòries i les actes dels plens, ja que no les ha fet en la seva totalitat en català.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid