Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El projecte de ciutat desplegat per durant l’any 2022

A les acaballes del 2022, la CUP de Berga fem una mirada retrospectiva de l’any que deixem enrere i valorem el treball desenvolupat des del govern de l’Ajuntament de Berga, on hem continuat desplegant el projecte de ciutat que sempre hem defensat. A continuació, destaquem els treballs més importants que s’han dut a terme:

  • Hem signat un conveni amb la Generalitat de Catalunya per poder finançar la festa de La Patum, el primer patrimoni de la humanitat declarat a Catalunya i el segon als Països Catalans, amb una partida anual de 100.000 euros, com a mínim. Aquesta era una demanda històrica que tenia la ciutat i que s’ha pogut signar gràcies a la feina feta al voltant dels avenços en la festa.
  • Hem millorat els diversos equipaments esportius de Berga amb inversions i millores. En aquest sentit, hem arreglat la teulada del pavelló municipal d’esports, erradicant, així, una problemàtica greu de goteres a l’espai que s’arrossegava des de fa més de 20 anys. També hem canviat la lluminària del recinte per leds.
  • Hem consolidat l’antic convent de Sant Francesc com un espai cultural de primer nivell a la ciutat. Enguany, hi hem treballat l’exposició antològica de Josep Maria de Martín per apropar i donar a conèixer a la ciutadania els referents artístics de Berga.
  • Hem treballat en l’elaboració i l’aprovació del nou Pla Local LGTBI i en la renovació del Pla d’Igualtat Intern per donar resposta des de la branca institucional a les violències masclistes. A banda, hem ampliat i potenciat la campanya “Vull l'esport!” en la vida esportiva de la ciutat i a les xarxes socials.
  • Hem promogut les assemblees de barris com un espai de trobada, diàleg i participació entre els veïns i l’Ajuntament. A més, hem tornat a apostar per la participació col·lectiva amb una partida de 35.000 euros als pressupostos participatius.
  • Hem seguit reduint el deute econòmic de l’Ajuntament, passant dels més de 20 milions d’euros als 6 milions actuals, aplicant polítiques econòmiques responsables i millorant els processos interns, sense deixar mai de banda la inversió en la ciutat. 
  • El traspàs a gestió pública de l’Hospital de Berga que vam aconseguir en l’anterior legislatura ha permès, aquest 2022, una inversió de prop de 5,4 milions d’euros per millorar les prestacions i les instal·lacions del centre. D’aquesta manera, hem aconseguit garantir una sanitat pública i de qualitat a la comarca. 
  • Hem apostat clarament pel Barri Vell amb una inversió de prop de 600.000 euros en la reurbanització i transformació del carrer Harmonia i el seu entorn per convertir-lo en un nou espai de qualitat per als veïns. A més, hem pacificat i millorat la mobilitat entorn de la Ronda Moreta, amb l’objectiu d’estendre la mobilitat sostenible i fer créixer l’activitat a l’eix comercial del carrer Major. A part, hem mantingut l’aposta de portar l’activitat cultural i festiva a les places i carrers del barri vell.
  • Hem impulsat la redacció del Pla Director del Castell de Berga, que ens ha permès rebre 200.000 euros en subvencions per millorar els espais patrimonials i històrics de la ciutat, com la plaça de Sant Pere (47.000 euros) o els portals, muralles i camins al castell (152.000 euros). 
  • S’han invertit més de 400.000 euros a les escoles públiques de la ciutat, per a millorar-ne els equipaments i les instal·lacions, apostant per una educació pública de qualitat amb uns serveis que responguin a les necessitats de la comunitat educativa. 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid