L’OCB denuncia la retolació en castellà del tanatori de Son Valentí

Aquest fet desobeeix el Reglament actual i vigent de Normalització Lingüística.

22/11/2022 Llengua

Arran dels fets que varen tenir lloc la setmana passada, mitjançant els quals es van canviar els rètols de les instal·lacions del tanatori de Son Valentí per a incorporar-hi la retolació en castellà, l’Obra Cultural Balear denuncia que desobeeix el Reglament actual i vigent de Normalització Lingüística.

L’Obra Cultural Balear exigeix que l’Empresa Funerària Municipal de Palma mantengui en català la retolació del tanatori, dels aparcaments i de les oficines, tal com ordena el Reglament de Normalització Lingüística de l’Ajuntament (BOCAIB núm. 131, de 20/10/87), a l’article 5è. 

En defensa del patrimoni lingüístic que ens identifica, l’OCB recorda la necessitat d’ajustar els usos lingüístics de les dependències i del serveis municipals a la normativa. 

De la mateixa manera, la delegació de l’Obra Cultural de Palma demana als polítics al capdavant de les institucions de Ciutat que tenguin cura i respecte cap als catalanoparlants i que s’ajustin a la normativa lingüística vigent que garanteix els seus drets.