Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilitat
Sumem Banyoles critica les activitats proposades per la Setmana de la Mobilitat

El govern municipal aposta per activitats de cicloturisme allunyant la bicicleta del centre de la ciutat

19/09/2022 Drets i Llibertats

Des del divendres i fins al 25 de setembre es celebra una nova edició de la setmana de la mobilitat. Amb motiu d'aquesta, l'Ajuntament de Banyoles ha organitzat una sèrie d'activitats com la volta a l'estany en bicicleta o la 3a edició del concurs de pintura mural sobre la mobilitat sostenible. Sumem Banyoles valora que aquestes estan "encarades al cicloturisme i el lleure i no a divulgar la mobilitat sostenible del dia a dia".

La formació considera que "en l'actual context de crisis climàtica i d’alça dels preus de l'energia, aquestes propostes ens semblen una irresponsabilitat i una falta de connexió total amb la realitat". En diverses ocasions, Sumem Banyoles ha fet arribar a l’equip de govern propostes d’activitats per fomentar la mobilitat sostenible, però “rarament han estat escoltades”.

En aquest sentit, les regidores han declarat que "actualment, la majoria de trajectes, que són de menys d'un quilòmetre, es realitzen amb cotxe i sovint amb un sol ocupant. Aquesta pràctica es podria canviar si es milloressin les connexions de la ciutat, es dugués a terme una campanya divulgativa o s'implantés el Pla Director de la Bicicleta aprovat l'any 2019". Han afegit que "en canvi, tenim un govern a l'antiga, desconnectat de la realitat i que sembla no estar preparat per afrontar aquests canvis."

Les propostes d’activitats d’aquesta setmana de la mobilitat, recullen actes que “no organitza ni impulsa l’Ajuntament”, com són resentació del projecte Tren-Tram Girona-Banyoles-Olot o el projecte del ‘Bicibús’ de l’escola Can Puig.

Sumem Banyoles insisteix en el fet que “el govern no proposa cap activitat amb la voluntat de portar la mobilitat sostenible i segura al centre de la ciutat, com seria lògic durant aquesta setmana”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid