Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Arxivada la causa pel tall de l'AP-7 del Tsunami Democràtic al Pertús

Alerta Solidària remarca que no és conseqüència de la desjudicialització, sinó de la jurisprudència aportada per les defenses. Tot i així, es mantenen les diligències contra un investigat d'atemptat contra els agents de l'autoritat

09/09/2022 Lema

El jutjat d'instrucció número 4 de Figueres ha arxivat la causa a unes 200 persones pel tall de l'AP-7 que es va fer durant el Tsunami Democràtic la tardor del 2019. En l'escrit, el jutge assegura que preval el dret a la manifestació en base a les resolucions que havien presentat les defenses de la Cort Europea dels Drets Humans i també amb l'arxivament de la causa que va fer l'Audiència de Girona pel tall que es va fer a l'autopista a Salt (Gironès). El que sí que mantenen obert, però, són les diligències contra un investigat per atemptar contra els agents de l'autoritat. Des d'Alerta Solidària celebren aquesta decisió però alerten que no és conseqüència de la desjudicialització, sinó de la jurisprudència aportada per les defenses.

La plataforma antirepressiva puntualitza que que s'han arxivat un total de 196 persones investigades. La plataforma  que s'ha fet càrrec de la defensa dels encausats demanaven des de feia temps que s'arxivés perquè consideraven que no hi havia proves contra aquestes persones sinó que es tractava d'una "macrocausa".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid