Debat independentista
Anna Gabriel participarŕ a l'acte de cloenda de la 6ŕ edició Escola d'Estiu de la CUP

Es donarà el tret de sortida al curs polític de la mà d’una seixantena de ponents, amb la participació d’Anna Gabriel, Teresa Rodríguez o Xavier Antich, així com la presentació del Centre d’Estudis d’Unitat Popular.

07/09/2022 Política

Més de 400 persones ja s'han inscrit a la 6à l'Escola d'Estiu de la CUP, que tindrà lloc  els propers dies 16, 17 i 18 de setembrea La Nau Bostik (Barcelona) sota el lema "La llibertat és un hàbit". Frase que vestirà l'espai de debat que vol reflexionar sobre el context polític, econòmic i social que vivim actualment tot posant el focus en la sobirania i la comunitat i així, traçar el camí cap a les eleccions municipals. L'exdiputada i represaliada per la justícia espanyola, Anna Gabriel, serà una de les participants en l'acte de clausura de l'Escola, el diumenge 18 a les 14:30h.

Durant aquests tres dies, més d'una seixantena de polítics, intel·lectuals i activistes socials de l'àmbit nacional i internacional -des d'Euskal Herria, Andalusia, o d'altres indrets d'Europa i els EUA- participaran de l'Escola tot repartits en divuit taules. En elles, s'abordaran temes clau per la construcció del projecte polític cupaire com són els límits i les potencialitats del municipalisme o l'actualitat de lluites centrals des de l'ecologisme, el feminisme, l'antifeixisme o l'antiracisme, així com la construcció de la classe a través d'aquestes. Alguns dels ponents d'enguany són Jasbir Puar, Marcello Musto, Carlos Fernández Líria, Françoise Vergés, Xavier Antich o Teresa Rodríguez.

El divendres 16 a les 19h arrencarà l’Escola amb la presentació del Centre d'Estudis d'Unitat Popular (CEUP), una entitat que neix amb l'objectiu de servir com a nucli de reflexió i generador d'eines i idees pel debat polític, obert a la participació de totes aquelles persones que es senten properes al projecte de construcció de la Unitat Popular. D'altra banda, les jornades comptaran, també, un espai cultural, lúdic i festiu a través del concert de Rodrigo Laviña amb Extraño Weys (dissabte al vespre), una exposició fotogràfica a càrrec de l’Arxiu Serra i Puig i parades de diversos artistes d'arreu dels Països Catalans.