Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Incendis Forestals
El foc a la Marina Alta continua actiu amb vora 10.000hectàries calcinades

Tot i incendi de Les Useres ja està estabilitzat amb un miler d'hectàries cremades, ahir al vespré es va iniciar un de nou amb molta violència a la comarca de l'’Alt Palància.

16/08/2022 Territori

Fa tres dies que l’incendi de la Marina Alta està actiu i s’han calcinat més 9.500 hectàrees en un perímetre superior als 65 quilòmetres, segons dades del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant.  El foc s’ha expandit per diverses localitats del Comtat i fins i tot ha arribat a la Safor, ha obligat a tallar a primera hora d’aquest dimarts la carretera CV-712, que uneix la Vall d’Ebo amb Pego. La proximitat de les flames ha obligat les autoritats a prendre aquesta decisió.

En l’extinció treballen uns 300 efectius, durant el matí del dimarts s’hi incorporaran 26 mitjans aeris de la Generalitat, de la Diputació d’Alacant, del Ministeri per a la Transició Ecològica i també cossos de bombers de Castella La Manxa i de Múrcia.

De moment, l’incendi de la Vall d’Ebo ha obligat a desallotjar vora 1.500 veïns de les seues cases, de poblacions com ara Tollos, Fageca, Famorca, la Vall de Gallinera, la Vall d’Alcalà, Pego o Castell de Castells, entre més.

L’incendi de Les Useres estabilitzat

Després d’hores intenses de treball dels bombers a la comarca de l’Alcalatén, l’incendi forestal de Les Useres ha quedat estabilitzat. El foc ha afectat mil hectàrees de terreny i ha exigit l’esforç de 150 professionals, en terra i aire, que han aconseguit aturar l’avanç de les flames.

L’incendi es va declarar diumenge al migdia, jornada en què es va descontrolar, afavorit per les altes temperatures –superiors a 40 graus durant bona part del dia– i per les fortes ratxes de vent.

Nou incendi a l’Alt Palància

Ahir al ves es va declarar un nou incendi a Begís (Alt Palància), on s’ha hagut de desallotjar un càmping i els residents a les zones més pròximes, i on s’ha decretat la situació 2 del Pla Especial d’Incendis Forestals.

Des d'ahir treballen una desena de mitjans aeris de la Generalitat Valenciana en l’extinció amb huit unitats dels Bombers Forestals de la Generalitat, sis autobombes, cinc dotacions i quatre comandaments, a més d’un camió del Consorci Provincial de Castelló.

El foc es va iniciar cap a les 16 hores del dilluns en una zona de muntanya de difícil accés. El vent i la calor han facilitat l’expansió de l’incendi i unes seixanta persones havien de ser desallotjades.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid