Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Patrimoni
En relació a l’obertura al públic de les grades del circ a la plaça dels Sedassos de Tarragona
02/07/2022 Territori
Des d’un bon inici, els càrrecs electes de la CUP a l’Ajuntament de Tarragonavan insistir en la necessitat de retirar l’estructura de metall i fusta de les grades del circ de la plaça dels Sedassos. Considerem que aquesta hauria hagut de ser una de les primeres accions del conseller Hermán Pinedo quan va assumir la regidoria de Patrimoni.

A més, l’estructura pot estar malmetent el monument. Fins i tot el mateix president d’ICOMOS a l’estat Espanyol, Jordi Tresserras, va definir l’estructura com un element “desafortunat” i en va recomenar la seva retirada en un informe de l’octubre de 2020. Aquesta intervenció només respon a un capritx personal del PSC que en cap cas ajuda a entendre i explicar el conjunt patrimonial.

Aquesta estructura no és res més que un pedaç sense lògica ni projecte funcional al darrera, que ara es pretén obrir al públic durant unes hores concretes i amb vigilància. De manera reiterada el nostre patrimoni ha estat patint greus greuges – Torre Minerva, el teatre romà, el mateix circ – dels que no se n’han depurat responsabilitats. Tenim un patrimoni medieval oblidat i un conjunt modernista que cau a trossos. Davant d’aquesta situació, l’Assemblea Local de la CUP de Tarragona insisteix en la necessitat d’un projecte patrimonial que englobi a tot el conjunt monumental tarragoní, més enllà del romà, i que entengui la ciutat com un jaciment arqueològic viu.

Valora
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  3. D’urnes i canvis de comarca
  4. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  5. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  6. Si els fills de puta volessin...
  7. Denuncien els agents de la policia espanyola que van coaccionar i detenir una dona per parlar en català a la comissaria de Terrassa
  8. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  9. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  10. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid