Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Concentració de suport a les 4 del holi davant de l'Audiencia de Barcelona
21/06/2022 Drets i Llibertats

Demà a les 9h comença el judici contra les 4 del Holi a l'Audiència de Barcelona. Per aquest motiu s'ha fet una crida per concentrarse a les portes en solidaritat amb les encausades.

Els fets

El 29 de setembre de 2018, organitzacions d’extrema dreta de la policia pretenen fer una concentració a la Plaça Sant Jaume per homenatjar els policies que van apallissar el poble català durant el Primer d’Octubre. Per impedir-ho, l’organització juvenil Arran convoca una manifestació sota el nom “#HoliNoPassareu”, on es convida a dur pols de colors per fer front a la foscor del feixisme.

Aquell dia, milers de persones es reuneixen a Via Laietana i Plaça Sant Jaume amb la intenció de deixar clar als feixistes que no poden campar lliurement homenatjant uns fets com els viscuts l’1 d’Octubre.

A la Via Laietana es desenvolupa la manifestació de protesta davant d’un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra. L’acció és recordada per les fotografies dels Mossos pintats de colors i que ja han esdevingut un icona de la resistència. Aquell dia van ser detingudes 6 antifeixistes, i dues més el 14 de novembre per la policia nacional a més de diverses citacions que arriben a posteriori.

Quatre dones militants d’Endavant OSAN i, per tant, de l’Esquerra Independentista són identificades hores abans d’iniciar-se les manifestacions, segons la policia, portar la pols del Holi. Tres anys després arriba la petició del fiscal que els demana quatre anys de presó per cadascuna d’elles per desordres. El delicte de desordres té un topall de 3 anys, però fiscalia utilitza el polèmic agreujant de manifestació per pujar fins als 4 anys de presó que acaba demanant per a cada una de les companyes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid