STOP JJOO internacionalitza la lluita participant a París en un Congrés per fer front comú contra els macroesdeveniments olímpics

Consideren que “ara és el moment de fer caure la candidatura Pirineu 2030”

23/05/2022

Aquest cap de setmana representants de la Plataforma STOP JJOO han participat en un Congrés internacional sobre Jocs Olímpics a la Universitat de París, organitzat per la plataforma francesa Saccage 2024 que lluita contra els Jocs Olímpics d’estiu del 2024.

El Congrés ha comptat amb la participació de moviments socials i acadèmics de tot el món, on a través de diverses taules de debat, s’ha analitzat com el COI prepara aquests esdeveniments olímpics i s’han posat en comú les lluites de tot el món que treballen per parar aquests esdeveniments. 

Destaca la intervenció Jules Boykoff, acadèmic de la Universitat Pacific University d’Oregon, que ha explicat la funció del COI, una elit que només entra en contacte amb les elits locals o nacionals per tal de cercar el benefici entre elles i no dels territoris.

La gent dels altres moviments de la resta del món s’han mostrat molt interessats en la lluita d’STOP JJOO, sobretot com s’està fent per sumar tanta gent, donat que només fa una setmana que la Plataforma va organitzar a Puigcerdà la manifestació més gran de la història en contra d’uns jocs olímpics. També han mostrat molt interès en conèixer com des del Pirineu s’està enfocant la lluita per guanyar-la.

Per STOP JJOO la participació a la jornada ha estat molt positiva ja que ha servit per aprendre quins són els punts fluixos del COI de cara a atacar la candidatura dels JJOO Pirineu 2030 i cercar suport internacional. Afirmen que seguiran treballant amb aquestes entitats per generar aliances internacionals  i que ara és el moment ideal per fer caure la candidatura que defensa Govern.