Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Estudiants s'encadenen a la delegació del govern español a Barcelona contra la sentència del 25% de castellà

Manifest llegit a la concentració d'estudiants davant de la delegació del govern español a Barcelona

16/05/2022 Política

Prop d’un centenar d’estudiants s’han concentrat aquest dilluns al matí davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya per mostrar el rebuig contra la sentència del 25% de castellà a les escoles i la Llei de Convivència Universitària (LCU). Quatre dels estudiants s’han encadenat davant de les portes de la seu a Barcelona en una acció promoguda pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i a la qual s’han unit altres joves del moviment estudiantil, expliquen els impulsors. En un manifest, afirmen que l’estat espanyol és l’”autèntic culpable” de l’actual situació del català i denuncien que la nova llei de convivència s’ha “fet a mida” per “desarticular” el moviment estudiantil .

D’altra banda, ha assenyalat que tot i que la “lluita” dins les universitats hagi deixat de ser legal, continua sent “legítima i necessària”. “Ara ens plantem perquè la supervivència de la nostra llengua no és possible dins el marc de l’estat espanyol”, ha declarat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid