Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llibertat d'Expressió
Bèlgica rebutja per segona vegada l’extradició de Valtònyc

Nou revés a la justícia espanyola, ja que la decisió l’ha pres una sala diferent de la que va rebutjar l’extradició per primera vegada.

17/05/2022
Valtònyc Valtònyc

El Tribunal d’Apel·lació de Gant ha considera que no hi ha base legal per extradir el raper mallorquí, condemnat per la justícia espanyola a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces. 

Ara, la fiscalia belga té 24 hores per presentar un recurs, però els advocats de Vaoltinc ho veuen poc probable, tot i que rebran molta pressió de la justícia espanyola. Un dels seus advocats, Simon Bekaert, que ha dit que segurament “el fiscal belga ja en té prou, però no se sap fins a quin punt els col·legues espanyols insistiran perquè recorrin”.

Visiblement emocionat, Valtònyc ha celebrat que el tribunal hagi ratificat el rebuig a l’extradició. “Era un dia dur perquè no sabíem què podia passar. Vaig venir aquí per un tema de drets fonamentals i al final així ha estat. He defensat la llibertat d’expressió tot el que he pogut. Tinc ganes de començar a viure”, ha dit el raper.

“Ara és el moment de fer política, de reivindicar que tota la gent que ha patit això a l’estat espanyol ho deixi de patir”, ha insistit Valtònyc, que ha afegit que és el moment de seguir amb la militància política però també de “començar a viure”.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid