lluita pels drets dels treballadors
1r de maig als Països Catalans

Aquesta jornada de lluita pels drets dels treballadors es va establir al congrés obrer socialista celebrat a París el 1889 en homenatge als Màrtirs de Chicago ja que la vaga era l'instrument que feia servir cada 1 de maig per forçar la patronal i els estats liberals a acceptar la jornada de 8 hores. Una diada doncs que reivindica la necessitat de la protesta i reclamacions dels treballadors i treballadores en defensa dels drets laborals.

 

01/05/2022

Sota aquest horitzó, els treballadors dels Països Catalans i de tot el món estan cridats a sortir al carrer per reivindicar la consciència de classe treballadora i superar així el capitalisme.

Manifestos

CUP, COS, SEPC, Alerta Solidària, Arran, Endavant: 1 de maig, Dia internacional de la classe treballadora

Poble Lliure, La Forja: Manifest de la Classe Treballadora

Intersindical valenciana: 1r de maig: Per un treball i una vida dignes. Reforcem els nostres drets

STEi Intersindical: Sindicalisme de classe per a recuperar drets

CGT: Perquè sobren les raons, Convoquem una manifestació de lluita

La Intersindical: Tenim un avantatge, no tenim cap més opció

La Intersindical enguany convoca una gran manifestació a Barcelona a les 12 hores al Passeig de Sant Joan, començant a plaça Tetuan i finalitzant al Parc de l’Estació del Nord. Per a facilitar l’arribada a la manifestació es preveu l’organització de mitjans de transport col·lectiu de manera que us sigui més senzill arribar.

Tot seguit es durà a terme un dinar popular al Parc de l’Estació del Nord a les 14 hores on, després de més de dos anys de distància social volem recuperar espais per compartir moments i experiències amb totes i tots.

El dinar finalitzarà amb uns parlament i una petita actuació musical.Prèviament, el dissabte 30 d’abril a les 18 hores, farem l’ofrena floral al monument de Francesc Layret on recordarem la seva figura (plaça Goya de Barcelona).